Nevjerovatna izjava veznjaka Reala

Niko Borussiju Dortmund nije ponizio kao što je to uradio Toni Kroos

Admin Čaušević

Uoči prve utakmice polufinala Lige prvaka Real Madrid - Manchester City Toni Kroos je dao pomalo nevjerovatnu izjavu, a tiče se Borussije Dortmund i Judea Bellinghama koji je na pragu transfera među Kraljeve.


Kroos će i sljedeće sezone igrati u dresu Real Madrida, a konkurencija u veznom redu će mu me prema svemu sudeći biti 19-godišnji Jude Bellingham.

Već danima inostrani mediji izvještavaju da je talentovani Englez završio sve sa Kraljevima te da je preostalo sačekati zvaničnu potvrdu transfera.

Na press-konferenciji pred utakmicu polufinala Lige prvaka Real Madrid - Manchester City o dolasku jednog od najboljih mladih fudbalera svijeta u redove madridskog velikana govorio je i Kroos.

"Hoće li Bellingham doći u Real? Dobro, to znači da ću ga više gledati. Nemam neko mišljenje o njemu, ne gledam utakmice Borussije", rekao je Kroos.

Borussija Dortmund je već godinama jedan od najatraktivniji timova za svijeta, a mnogi neutralni ljubitelji fudbala uživaju u igri popularnih Milionera.

Upravo iz tog razloga izjava Kroosa da ne gleda utakmice Žuto-crnih dolazi kao pravo iznenađenje bez obzira šta je igrao za Bayern, velikog Borussijinog rivala.

Bellingham je sigurno jedan od najatraktivnijih igrača na sceni i Real će njegovim dovođenjem nastaviti sa podmlađivanjem ekipe.

Inače, Kroos je prije nekoliko dana upotpuno kolekciju osvajanjem trofeja u svim mogućim takmičenjima u kojim je nastupio u dresu Reala.

Naime, Kraljevi su osvojili Kup Kralja, a sada već legendarnom veznjaku je to bio 20. trofej kao igraču najglamuroznijeg kluba na svijetu.

Proteklih mjeseci bio je u centru pažnje zbog isteka ugovora, ali je na kraju ipak pristao na produženje saradnje te će još najmanje jednu sezonu nastupati za Real u koji je stigao 2014. godine za skromnih 25 miliona.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.