Dortmund se spustio nisko, pa dao "nemoralnu" ponudu svom najvećem neprijatelju

Šta će biti od svega?

Dortmund se spustio nisko, pa dao "nemoralnu" ponudu svom najvećem neprijatelju

Edmir Škorić

Ulazimo u foto finiš utrke za prvaka Njemačke. Bayern je i dalje prvi, ali ima samo bod više od Borussije Dortmund, pa je tri kola prije kraja sve moguće.

Prije dva kola Borussia je odigrala 1:1 u Bochumu i tada jednostavno napravila kardinalnu pogrešku koju je Bayern iskoristio i vratio se na vrh tabele. Obje ekipe bile su sigurne prošlog vikenda, pa je ostao bod razlike.

U 32. kolu slijede novi izazovi. Bavarce u subotu čeka domeći duel sa Schalkeom, dok će Borussia u Dortmundu ugostiti imenjakinju iz Moenchengladbacha. Milioneri nemaju pravo na kiks, moraju dobiti, ali ipak ono što ih brine je činjenica da je Bayern uspio sada pronaći formu...

Ostaje Dortmunđanima nada da će Bayern do kraja ipak negdje ispustiti bodove, a možda već sada za vikend protiv Schalkea? Tim iz Gelsenkirchena je samo dva boda iznad opasne zone i neophodni su mu bodovi za opstanak, a dobiće i dodatnu motivaciju.

Prema Bildu, gradonačelnik Dortmunda Thomas Westphal najavio je da će pozvati ekipu Schalkea u gradsku vijećnicu kako bi se upisali u zlatnu knjigu Dortmunda ako oduzmu bodove Bayernu. Borussiji bi i remi u ovom susretu bio dovoljan, pod uslovom jasno da sami pobijede.

Ovo je iznenađujuća gesta jer je tim iz Gelsenkirchena najveći rival BVB-a, a derbi rurske oblasti jedan je od najžešćih u Njemačkoj.

Oglasi

Prema "Bildu", mnogi okorjeli navijači Borussije radije ne bi osvojili prvenstvo nego da imaju potpise igrača Schalkea u svojim gradskim knjigama. Njemački Bild ponudu naziva "nemoralnom". Po njihovom mišljenju, bolja opcija bila bi poslati nekoliko bačvi piva kao zahvalu.

No, u Dortmundu su ipak spremni na sve samo da prekinu dominaciju Bayerna koji ima 10 uzastopnih titula u Njemačkoj i odavno nije bio ovako nesiguran u osvajanje naslova.

Schalke će svakako imati potrebu da "gine" u Minhenu i da osvoji neki bod, bez obzira na gest gradaonačelnika Dortmunda, a navijači Borussije bi radije da ovi ispadnu iz lige, pa i pod cijenu da i dalje čekaju titulu...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern ima nešto teži raspored, pošto ga očekuju dueli sa Leipzigom i Koelnom, timovima koji se bore za Ligu prvaka i plasman u druga UEFA takmičenja, dok Borussiji čekaju dueli nakon Borussije s Augsburgom u gostima i s Mainzom kod kuće.

To sve nam garantuje dosta uzbudljivu završnicu u Bundesligi, pošto je jednako zanimljiva i borba za Evropu i za opstanak, dok su ipak svi najviše usmjereni na borbu za naslov prvaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi