Rooney rekao da će City "uništiti" Real, a takav gospodski odgovor Tonija Kroosa nije očekivao

Odgovorio legendarnom napadaču

Rooney rekao da će City "uništiti" Real, a takav gospodski odgovor Tonija Kroosa nije očekivao

E. Čaušević

Fudbalski svijet večeras može uživati u najboljem fudbalu koji može u ovom trenutku da se ponudi jer se u prvom polufinalnom susretu na stadionu Santiago Bernabeu sastaju Real Madrid i Manchester City. Pred ovaj susret Wayne Rooney je prognozirao da će Građani "uništiti" Kraljeve, a sada mu je stigao odgovor i to od Tonija Kroosa.

Sigurno je da nas u večerašnjem susretu Reala i Cityja očekuje dosta uzbuđenja jer je ovo susret ekipa koji smo gledali i u prošlogodišnjem finalu.

I tada je City imao ulogu favorita, ali je Real Madrid na kraju nevjerovatnim preokretom prošao u finale. Kraljevi su na kraju došli i do titule prvaka Evrope iako tokom nokaut faze to skoro niko nije očekivao.

Real je i ove sezone došao do polufinala i pokazao da njih u Ligi prvaka niko ne smije otpisati tako lako. City će imati priliku da se osveti Kraljevima u ovom dvomeču, ali ekipa Pepa Guardiole naučila je lekciju prošle sezone da se ni sekunde ne smiju opuštati jer Real sve to brutalno kažnjava.

Pred utakmicu u Madridu oglasio se i legendarni Wayne Rooney koji je u svojoj kolumni koju piše za The Times komentarisao okršaj Reala i Cityja, te je poručio da je siguran da će prvak Engleske ovaj put "uništiti" kraljevski klub.

"Manchester City neće samo pobijediti Real Madrid u polufinalu Lige prvaka nego će ih uništiti. Naravno, mogu da pogriješim, ali smatram da je City trenutno na nivou iznad svih drugih ekipa. Iskustvo nas uči da Real nikada ne smijete otpisati, ali se na njih ovaj put ne bih kladio. Mislim da je ovo sezona Manchester Cityja", poručio je Rooney i dodao.

Oglasi

"Prije godinu dana Real je eliminisao City, ali sada je dinamika drugačija. City je bolji u odbrani i strpljivija je ekipa, ali najveća promjena je Erling Haaland. Prošle sezone na Bernabeu City je imao šokantan kraj. Sa Haalandom se to ne bi dogodilo. Real Madrid ne bi mogao igrati na isti način. U obje utakmice su imali razdoblja u kojima su uzimali loptu Cityju i uspjeli su to jer City nije imao pravu prijetnju protunapada, a sada je ima".

Iz Real Madrida se nisu mnogo oglašavali na poruke koje stižu iz Engleske i govore da Manchester City ide sigurno u finale. Ipak, Toni Kroos nije mogao da prešuti ono što je Rooney izjavio.

Iskusni veznjak Real Madrida odlučio je da prokomentariše izjavu legendarnog engleskog napadača i poručio je da nije prvi put da neko na takav način govori o kraljevskom klubu i shvati na kraju da je bio u krivu.

"Te priče su uvijek iste iz godine u godinu. Sjećam se par stvari koje su govorili prošle sezone kada niko nije očekivao da mi možemo osvojiti Ligu prvaka, a pokazali smo im na kraju svima na kakve stvari smo sposobni. Osim riječi koje je rekao Rooney je lik kojeg dosta poštujem", rekao je Kroos i dodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Da li će nas njegova izjava motivisati? Neće uopšte jer je nemoguće da budemo više motivisani nego što jesmo".

Podsjećamo, večerašnje utakmica između Real Madrida i Manchester Cityja igra se s početkom u 21 sat.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavac
U kakvo se tele pretvori Rooney bzs ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije