Luka Modrić odabrao Real ispred Hrvatske - Svjesno rizikuje tešku povredu samo da bi igrao
Legendarni hrvatski veznjak odlučio je igrati iako mišić nije potpuno zdrav te nosi veliku opasnost (Foto: EPA)

Španci otkrivaju

Luka Modrić odabrao Real ispred Hrvatske - Svjesno rizikuje tešku povredu samo da bi igrao

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić (37) večeras će se naći od prve minute na terenu u duelu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Luka se proteklog vikenda vratio u tim nakon povrede i predvodit će Kraljeve u jednoj od najtežih utakmica sezone.

Luka Modrić u 38. godini života igra čudesan fudbal. Hrvatski veznjak je toliko dobar da ga se Real nije želio odreći i on će uskoro potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Hrvatski fudbaler vođa je ovog tima Reala uz Karima Benzemu. Bez njega ništa ne bi bilo isto na terenu, izaziva veliko poštovanje i večeras ga gledamo od prve minute bez obzira na probleme s povredama koje je imao u proteklom periodu.

"Ko će igrati u veznom redu? Luka Modrić i još dvojica", poručio je trener Reala Carlo Ancelotti uz napomenu da iskusni veznjak nije potpuno spreman.

Modrića je u proteklom periodu mučio mišić i povreda je bila veoma neugodna. Na liječenje je išao u Beograd i uspio se čudesno oporaviti, ali Relevo tvrdi da Luka večeras nastupa pod velikim rizikom.

"Konsultovali smo eksperte i svi su se složili oko jedne stvari - Modrićev nastup protiv Manchhester Cityja nosi ogroman rizik. Opasnost od povrede u utakmici visokog intenziteta i obnova povrede mogli bi ga odvojiti mjesecima od terena", tvrdi Relevo i dodaje:

Oglasi

"Povreda nije 100 posto zaliječena i velika je opasnost od teže povrede. Ako se desi ruptura to bi značilo višemjesečno odsustvo. Također, to znači da ga neće biti u dresu Hrvatske u Ligi nacija. On to dobro zna, ali je izabrao Real ispred reprezentacije", jasna je poruka španskog lista.

Luka Modrić ostaje u Realu!

Luka Modrić ostaje u Real Madridu. Španski list Relevo otkriva kako su Kraljevi postigli dogovor o nastavku saradnje s hrvatskim fudbalerom i on će još jednu sezonu nositi 'desetku' Kraljeva.

Luka Modrić nastavlja karijeru u Real Madridu. Iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 38. rođendan, hrvatski fudbaler igra na dovoljno visokom nivou da mu Real ponudi nastavak saradnje.

List Relevo donosi informaciju kako je dogovor o nastavku saradnje postignut. Uskoro će se sve prenijeti na papir i Luka će zvanično potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Oglasi

Naravno, plata će biti značajno manja u odnosu na trenutnih 19 miliona eura po sezoni. Novac u ovom slučaju Modriću nije značio ništa i on jednostavno želi odigrati još jednu sezonu među Kraljevima.

To će se na kraju i desiti. Dogovor je postignut i Luka Modrić je i naredne sezone 'kralj'.

Napomenimo da je prije nekoliko dana novi jednogodišnji ugovor s Realom potpisao i iskusni njemački veznjak Toni Kroos, te će iskusni dio tima sigurno biti od velike pomoći u redu s mladim veznjacima.

Luka Modrić je u Real Madrid stigao 2012. godine iz Tottenhama. S madridskim velikanom je osvojio gotovo sve što je mogao i u ovom timu je postao najbolji fudbaler svijeta.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hrvatski reprezentativac je u dresu Kraljeva odigrao 481 utakmicu i ima učinak do 37 pogodaka i 77 asistencija. Ukupno je osvojio 23 trofeja među kojima je čak pet titula Lige prvaka.

Naredna sezona osim toga što je posljednja u dresu Real Madrida vrlo je vjerovatno i posljednja u karijeri fenomenalnog Hrvata koji u septembru puni 38 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi