Napušta PSG

Poznat je Messijev 'pakleni plan' za budućnost, legendarni Van Basten ga otvoreno kritikuje

Edmir Škorić

Lionel Messi bi nakon samo dvije godine mogao napustiti PSG, a sve se više spominje povratak u Barcelonu, dok se istovremeno ne prestaje pisati o "nemoralnoj" ponudi od Al-Hilala iz Saudijske Arabije.

Svjetski prvak s Argentinom odlučio je da završi eru u Parizu. Navodno je njegov plan sljedeći - otići u Barcelonu na godinu dana, a potom u Saudijsku Arabiju u redove Al-Hilala koji mu nudi nestvarnih 400 miliona eura godišnje.

Iako Messi još nije potpisao ugovor s Barcelonom ili Al-Hilalom, nedavni izvještaji o njegovoj budućnosti donijeli su mu kritike od strane legendarnog Nizozemca Marca van Bastena (58), osvajača Zlatne lopte 1988., 1989. i 1992. godine.

Marco Van Basten rekao je da ne razumije zašto bi igrači svjetske klase išli u Saudijsku Arabiju zbog novca.

"Ne razumijem da idem igrati u Saudijsku Arabiju kako bih zaradio mnogo novca koji je već zarađen", rekao je Van Basten, pa je dodao: "Messi mora raditi stvari koje voli i biti sam svoj šef".

Messiju ugovor sa PSG-om istječe 30. juna i malo je vjerovatno da će ostati u francuskom klubu, čiji navijanči su ga nedavno izviždali. Istovremeno, PSG ga je bio suspendovao jer je navodno bez najave otišao u Saudijsku Arabiju, na jedan promotivni događaj, a ujedno i u zemlju u kojoj bi mogao zaigrati.

Tako bismo dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta mogli gledati u dalekoj Saudijskoj Arabiji na suprotnim stranama, što je ne tako davno bilo nezamislivo, s obzirom na to kakve su karijere imali i u kakvim su sve klubovima igrali.

Messi, doduše, manje, tek za Barcelonu i PSG, no Portugalac je imao tu čast da nosi dresove velikana kao što su Manchester United, Real Madrid i Juventus.

Argentinska superzvijezda nagrađena je u ponedjeljak navečer na Laureus gala, gdje se pojavio sa suprugom Antonelom Roccuzzo (35).

Dobitnik je nagrade za najboljeg sportistu i to mu je bilo drugo takvo priznanje. U Parizu se susreo sa Robertom Lewandowskim, što navijači Barcelone smatraju jednim od 'dokaza' da će njihov najdraži igrač ponovo trčati Camp Nou stadionom u Blaugraninim bojama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zna se da ga Barcelona želi, ali je pitanje da li će Katalonci uspjeti da riješe finansijske probleme i budu u mogućnosti da mu ponude ugovor, a sigurno je da u svakom slučaju neće biti u mogućnosti da mu daju ono što mu daju Saudijci.

Ipak, Messi još nije završio s ozbiljnim igranjem nogometa i za očekivati je da nam barem još jednu sezonu pokaže koliko zna na najvećoj sceni, a da onda sa porodicom napravi životnu promjenu, potpiše najveći ugovor u historiji i uđe u smiraj svoje veličanstvene karijere...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.