Navijači Barcelone u delirijumu kada su na internetu ugledali "najiščekivaniju fotografiju"

Susret koji mnogo govori

Navijači Barcelone u delirijumu kada su na internetu ugledali "najiščekivaniju fotografiju"

E. Škorić

U Parizu je održana dodjela nagrada Laureus, a najboljim sportistim svijeta proglašen je Lionel Messi. Argentinac je po drugi put dobio prestižno priznanje.

U govoru kao dobitnik nagrade Messi je spomenuo reprezentaciju Argentine i svoj bivši klub Barcelonu, a aktuelni tim PSG mu nije ni na kraj pameti.

"Hvala svima na nagradi. Zadovoljstvo je biti ovdje i zadovoljstvo je dijeliti drugu nagradu sa drugim sportistima. Uvijek je lijepo primiti ovakvo priznanje, ali nogomet je timski sport", počeo je govor Messi i dodao je:

"Ispunio sam svoj najveći san - osvojio sam Svjetsko prvenstvo. Mnogo me to koštalo, ali uspio sam pred kraj karijere. Imao sam dotad dosta sretnih trenutaka s Barcelonom i dosta tuge s nacionalnim timom, bilo je dosta prepreka, ali me je sve učinilo boljim".

Svi su odmah primijetili da je sjajni nogometaš izostavio PSG, a time dodatno podgrijao glasine da bi na ljeto mogao da se vrati u Barcelonu, mada ima i nevjerovatnu ponudu iz Saudijske Arabije. Al Hilal i kraljevina nude nevjerovatnih 400 miliona eura po sezoni, što je najveći ugovor u historiji sporta.

Istovremeno, navijači Barcelone "slave" na društvenim mrežama zbog nastale fotografije u Parizu. Messi je imao priliku da se susretne sa Robertom Lewandowskim, Poljakom koji je najbolji strijelac Barcelone i koji je prethodno dobio nagradu za "iznimno postignuće", nakon sezone u kojoj je oborio bundesligaški rekord Gerda Mullera.

Oglasi

"Nelson Mandela rekao je da sport ima moć promijeniti svijet. Upamtimo i ponovimo ovu poruku naglas, posebno ovih dana kada u Ukrajini ginu nevini ljudi. Nema sporta bez mira", napisao je napadač Barcelone na Instagramu.

U početku nije bilo poznato hoće li se Robert Lewandowski pojaviti na svečanosti, ali je njegova prisutnost potvrđena na dan gala večeri. Španski mediji odmah su zabilježili činjenicu da je Poljak na crvenom tepihu upoznao Lea Messija i imao priliku s njim razmijeniti nekoliko riječi.

"Ponovni susret Messija i Lewandowskog jedna je od najočekivanijih slika večeri. Njih dvojica su razgovarali u nazočnosti drugih gostiju, uključujući Leovu suprugu, Antonellu Rocuzzo. Prije nekoliko dana, Robert je poželio da se Messi vrati u Barcelonu. Sada su mogli razgovarati o svemu pa tako i o mogućem susretu u Kataloniji iduće sezone", piše Mundo Deqportivo.

“Ovo je najočekivanija slika od strane navijača Barcelone. Lewandowski je iskoristio slobodne dane koje mu je Xavi odobrio", dodaje katalonski list Sport.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mediji već nekoliko sedmica nagađaju o budućnosti Lea Messija. Mnogo je naznaka da Argentinac neće produžiti ugovor s PSG-om i da će otići bez odštete.

Osim mogućeg povratka u Barcelonu, govori se i o ponudi Al-Hilala iz Saudijske Arabije, koja je prema L'Equipeu "najveća ikad upućena nekom igraču".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
G8AT
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi