Modri spremaju ponudu

Na Maksimiru nema stranca bez Bosanca: Iz Italije stiže vijest o transferu Zmaja u Dinamo

Admin Čaušević

Sezona je pri kraju što znači da će vijesti o transferima biti sve učestalija. Isto se odnosi i na bh. reprezentativca, kako A tako i omladinskih selekcija. Jedan od poslova mogao bi završiti i zagrebačk Dinamo.

Na Maksimiru stoji nepisano pravilo da nema stranca bez Bosanca pa su igrači sa bh. pasošem uvijek igrali određenu ulogu u najtrofejnijem hrvatskom klubu.

Ranije su to između ostalih Denijal Pirić, Haris Škoro i Edin Mujčin, a u novije vrijeme Emir Dilaver, Izet Hajrović pa i Luka Menalo koji je i trenutno član Modrih.

Italijanski Tuttomercato izvještava da bi dosadašnji mladi reprezentativac BiH, Adrian Leon Barišić od ljeta mogao nositi dres Dinama.

Italijani navode da se u narednom periodu pošalje i zvanična ponuda na adresu Osijeka s kojim Barišić ima ugovor do 2025. godine.

Ovaj stameni defanzivac je prošle sezone bio na posudbi u Frosinoneu, a interesantno da je jedno vrijeme tokom omladinskih selekcija bio i član Dinama.

Tokom zimskog prijelaznog roka spominjao se njegov mogući tansfer u Fenerbahce, ali od tog posla na kraju nije bilo ništa.

I ranije se špekulisalo se o njegovom transferu na Maksimir, posao vrijedan dva miliona eura je završavo protjerani Zdravko Mamić, ali ga nije uspio i realizovati.

  

Barišića je u Dinamo pokušao ranije dovesti i protjerani Zdravko Mamić

Pouzdani defanzivac je rođen u Stuttgartu, još uvijek nije debitovao za A reprezentaciju BiH, a nedavno je kazao da bi se u slučaju poziva vrlo vjerovatno odazvao selektoru Faruku Hadžibegiću.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Barišić je ove sezone standardan u Osijeku sa 26 nastupa u svakmi takmičenjima i velika je vjerovatnoća da će napustiti klub iz Slavonije.

Preostaje da se vidi gdje će dečko koji prošao sve omladinske selekcije BiH nastaviti karijeru. Osijek ga sigurno neće olako pustiti s obzirom na čvrst ugovor.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.