Gledali ga na Poljudu: Velika vijest o transferu Livakovića, bit će zamjena naplaćenijem na svijetu

Hrvatski golman napušta Dinamo

Gledali ga na Poljudu: Velika vijest o transferu Livakovića, bit će zamjena naplaćenijem na svijetu

A. Čaušević

Užasan derbi Hajduk - Dinamo na Poljudu je prema najavama iz Engleske donio mogući veliki transfer Dominiku Livakoviću. Ta vijest stiže dan nakon što je sjajni golman sa zagrebačkim Modrim odbranio titulu prvaka Hrvatske.

Livaković je doživio eksploziju tokom Svjetskog prvenstva i mnogi klubovi se otimaju za potpis 28-godišnjaka. Najnovija vijest o njegovom transferu stiže iz Engleske.

Skauti Manchester Uniteda su u nedjelju bili na Poljudu gdje su uživo pratili Livakovića, piše Daily Mail i odlučili su da ga angažuju, ali pod jednim uslovom.

Sa platom od oko 420 hiljada eura sedmično David De Gea je najplaćeniji golman na svijetu. Ugovor sa Crvenim đavolima mu ističe za nekoliko sedmica s tim da ima opciju produženja za još jednu sezonu.

Ukoliko De Gea pristane na ostanak na Old Traffordu to znači da se Dean Henderson neće vratiti te će tražiti drugi angžaman, pa Crvenim đavolima treba konkurentan rival Špancu.

Englezi su gledali Livakovića tokom derbija protiv Hajduka (0:0), uočili su mu najveću manu, a to je da se ne snalazi baš najbolje sa loptom u nogom.

Oglasi

Ipak, Dail Mail navodi da je United spreman platiti oko 10 miliona funti za odličnog golmana koji dres zagrebačkih Modrih nosi od 2015. godine.

Cilj Manchester Uniteda je da smanji platu De Gei, ali čini se da Španac nije zainteresovan za tu opciju pa je njegov ostanak pod znakom pitanja.

Livaković se do sada povezivao sa brojnim klubovima iz najjačih liga Evrope, ali čini se da niko nije pokazao tako ozbiljan interes kao Manchester United.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dečko rođen u Zadru je na Svjetskom prvenstvu pokazao da je golman svjetske klase te da je spreman za značajan iskorak u karijeri te odlazak u neku od Liga petice.

Ugovor sa Dinamom mu traje još godinu dana pa i novi-stari prvak Hrvatske i nema previše izbora nego da proda svoju "jedinicu" tokom ljetnog prijelaznog roka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0
Odličan golman. Zaslužuje veliki klub a da li je to MU vrijeme će to pokazati ako potpiše. Teško je nositi na dresu Nr.1 u tako velikom klubu ali on je sigurno kvalitet. Sretno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi