Thomas Muller spreman je da ode iz kluba kako bi dobio više prostora za igru jer Thomas Tuchel ne računa na njega kao treneri koji su tu bili ranije (Foto: EPA)

Ne žele ga izgubiti

Salihamidžić i Kahn čuli da Muller želi da ode i pozvali ga na hitan sastanak

Midhat Šljivak

Njemački mediji objavili su prije nekoliko dana kako bi Thomas Muller (33) mogao napustiti Bayern i karijeru nastaviti u rivalskoj Borussiji Dortmund ili RB Leipzigu. Ta vijest je naljutila navijače bavarskog velikana, a odmah su reagovali Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn koji su danas obavili razgovor s iskusnim napadačem i poručili su mu da žele da ostane u klubu do kraja karijere.

Thomas Muller član je Bayerna već 23 godine. Stigao je u klub kao 10-godišnjak, prošao je sve omladinske selekcije i postao je jedna od ikona kluba u proteklu deceniju i po.

Međutim, činjenica da novi trener Thomas Tuchel ne vidi Mullera kao bitnog igrača za tim u narednoj sezoni navela je iskusnog napadača da razmisli o odlasku iz Minhena.

Njemački list Bild navodi kako bi 33-godišnjeg napadača u svojim redovima vidjeli Borussija Dortmund i RB Leipzig. On je navodno spreman da ode i to je naljutilo navijače.

Zbog toga je rukovodstvo bavarskog velikana odlučilo reagovati. Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn pozvali su Mullera i uputili su mu jasnu poruku.

"Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn odmah su pozvali Thomasa Mullera i zatražili su sastanak zbog pisanja o mogućem odlasku iz kluba", piše Bild i dodaje:

"Šefovi su jasno saopštili Mulleru. Klub još uvijek računa na njega i žele da se povuče kao igrač Bayerna", navodi se.

Thomas Muller je ove sezone u dresu Bayerna nastupio u 37 utakmica i ima učinak od sedam pogodaka i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je za deceniju i po u klubu odigrao 663 utakmice i ima fenomenalan učinak od 234 pogotka i 255 asistencija.

S 33 godine Muller nije u najboljim fudbalskim godinama. Ipak, rukovodstvo kluba očigledno vjeruje da on još može pružiti dovoljno za klub i ne žele ga izgubiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.