Perez radi Bayernu šta hoće: Prvo Kroos, onda Alaba, a sada i novi simbol bavarskog velikana!

Sprema se veliki transfer

Perez radi Bayernu šta hoće: Prvo Kroos, onda Alaba, a sada i novi simbol bavarskog velikana!

Admin Čaušević

Real Madrid i Bayern su među najvećim klubovima na svijetu, u prošlosti je između ova dva kluba realizovano nekoliko transfera, a jasno je da je više korisi imao madridski velikan.

Kada se suretnu Real i Bayern to je po automatizmu klasik evropskog fudbala, u Ligi prvkaa su se susreli čak 26 puta što dovoljno govori o njihovom rivalstvu.

Tokom prošlosti između ova dva kluba je realizovano i nekoliko vrhunskih transfera, a jasno je da je veće koristi imao Real Madrid.

Bayern je 2009. godine napravio sjajan posao dovođenjem Arjena Robbena iz Madrida, ali je Real Madrid uzvratio na mnogo bolji način.

Kraljevi su prvo za jeftine pare 2014. godine doveli Tonija Kroosa i dobili su igrača koji je postao jedan od najboljih u historiji na svojoj poziciji. Platili su ga 25 miliona.

Novi bolan udarac Florentino Perez je Bavarcima zadao 2021. godine kada je doveo besplatno Davidea Alabu, vrhunskog defanzica koji je obilježio posljednju deceniju.

Oglasi

Lukavi predsjednik Reala već radi na novom bolnom udarcu kojeg će zadati Bayarnu, riječ je o dovođenju simbola Bavaraca Joshui Kimmichu.

Kimmich je označen kao naredno pojačanje Reala i to nakon što Kraljeve napuste Luka Modrić i Toni Kroos. Transfer bi prema navodima određenih njemačkih novinara trebao biti realizovan 2024. godine.

U Realu su svjesni da će Kimmich sljedećeg ljeta ući u posljednju godinu svog ugovora i da Bayern neće imati izbora nego da ga proda ili izgubi besplatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na taj način Perez je na Bernabeu doveo Kroosa i napravio fantastičan posao, a sada isto planira i sa fudblaerom koji na idealan način predstavlja Bayernov DNA.

Kimmich je u Bayern stigao prije skoro osam godina iz Stuttgarta za 8.5 miliona, u međuvremenu je postao lider na tarenu i svlačionici te bi njegov odlazak predstavljao ozbiljan udarac za sve u Minhenu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Jeste li culi vic hebe Perez bracu bradatog haha
0 0
user1680563303
Zalosno je sto su ovi novinari toliki amateri...Bitan im je samo naslov...Ja ne znam jesam li zadnjih godina procittao nesto korektno da pise...U svakom naslovu je agresivnost,mrznja,podsticanje na nesto lose....I ovaj ko je napisao ovaj tex ne zna 4 igraca bajerna nabrojati...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti