Sarajevo povelo

Amoah izgubio loptu i "počastio" Sarajevo: Dal Varešanović zabio za 1:0!

Edmir Škorić

Skoro ništa nismo vidjeli za 35 minuta derbija, a onda pogodak ni iz čega domaćeg tima koji sada vodi 1:0.

Sarajevo i Željezniča na Koševu igraju derbi 31. kola i direktan duel za Evropu. Nije viđeno puno toga u prvih 35 minuta, skoro bez prave šanse, a onda domaći tim iz fantastične akcije dolazi do gola.

Amoah je izgubio jednu loptu na sredini terena, na kraju je Ziljkić proigrao Oliveiru, Brazilac sjajno s lijeve strane centrirao, a Dal Varešanović ostao sam i glavom loptu poslao u mrežu gostiju sa Grbavice.

Gol ide na dušu Amoahu koji je zaista bio neoprezan iako je imao najbolju namjeru.

U slučaju pobjede večeras, Sarajevo bi dva kola prije kraja imali pet bodova prednosti i bilo bi na pragu plasmana u Evropu.

U 40. minuti došlo je do sukoba među igračima, nakon što je Balta udario Mekića, koji je potom izgubio živce. Na kraju je Irfan Peljto kartone podijelio Balti, Mekiću i Hodžiću. Ubrzo je Kyeremeh također dobio javnu opomenu, kao i pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh.

Sve je više nervoze na terenu, naravno nije ni čudo s obzirom na važnost utakmice, ali za nadati se da će se tenzije smiriti i da ćemo uživati u kvalitetnom nogometu do kraja.

Sastavi: 

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Ranije danas odigrana su još dva duela 31. kola. Novi - stari prvak Zrinjski slavio je sa 3:1 protiv Sloge u Doboju, dok je Velež remizirao s Igmanom (3:3). 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.