Pogledajte izgled tribina pred početak najvećeg meča u bh. fudbalu

Sarajevo čeka Željezničar

Pogledajte izgled tribina pred početak najvećeg meča u bh. fudbalu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo u najvećem derbiju bh. fudbala večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje FK Željezničar.

Duel velikih sarajevskih rivala bitka je za izlazak na evropsku scenu i ovaj meč bi mogao jednu od ekipa približiti tom cilju.

Bordo tim danas će biti bez svojih vatrenih navijača na sjeveru koji bojkotuju utakmice zbog 'rata' s upravom, ali će podrška stići sa zapadne i istočne tribine.

Tribine najvećeg bh. stadiona pred derbi očekivano nisu ispunjene. Gosti su na jugu zauzeli svoja mjesta, a na istoku i zapadu su uglavnom smješteni navijači FK Sarajevo.

Nadamo se svakako da će najveći derbi bh. fudbala donijeti odličnu igru s obje strane. Timovi imaju sve uslove za to, te da neće biti nikakvih problema sa suđenjem što je čest slučaj u Premijer ligi ove sezone.

Navijači će sigurno obaviti svoje bez obzira na kojoj tribini se nalazili i oba tima će definitivno imati podršku u ovom duelu.

Oglasi

Poznati su i sastavi u derbiju, a oni izgledaju ovako:

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u ovaj meč ulazi kao trećeplasirani tim na tabeli. Bordo tim ima 48 osvojenih bodova i pobjedom bi definitivno osigurao plasman u Evropu.

S druge strane Željezničaru večeras pobjeda donosi plasman ispred Sarajeva i dva kola prije kraja bi se dodatno zakuhala borba za poziciju broj tri.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Budimo realni Zrinjski Velež je najveći meč u bih nogometu
2 1
plemic
to su neke stare fotke, na areni su tribine poluprazne. više ni sanđaklije na dolaze na takozvani derbi.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi