Vrijeme je da napusti Dinamo

Transfer Brune Petkovića skoro je završena stvar

Samir Mlaćo
Dinamo će teško ovog ljeta zadržati Brunu Petkovića. Sjajni napadač ima nekoliko ponuda, a sve više se priča da će u Tursku.

Naime, Petković je želja bivšeg trenera Dinama Nenada Bjelice koji je preuzeo Trabzonspor.

Čelnici kluba će mi ispuniti mnogo želje, a turski mediji navode da će Petković sigurno u Tursku.

Sabah Sport piše da predsjednik Trabzonspora naredne sedmice stiže u Hrvatsku i da će transfer biti kompletiran.

Dinamo je ranije dobio ponudu od Trabzona od 1.2 miliona eura i istu je odbio. Nova će biti unosnija i očekivati je da se posao i završi.

Naravno, svjesni su u Zagrebu da Petković ima ugovor do ljeta 2024. godine i da je ljeto posljednja šansa da se unovči njegov odlazak, što će se vjerovatno i dogoditi bez obzira na to koliko je važan za prvi tim hrvatskog velikana.

Petković će svakako htjeti da krene u veće izazove, a tamo bi mogao da doživi vrhunac svoje karijere iako je ranije igrao za italijanske timove kao što su Catania, Bologna ili Verona.

S reprezentacijom Hrvatske je imao priliku da igra velike utakmice, a naravno i sa Dinamom s kojim je igrao grupnu fazu Lige prvaka.

Četiri puta je bio prvak Hrvatske i ima jedan osvojen trofej u Kupu Hrvatske i svakako je jedan od najzaslužnijih za izuzetne uspjehe Modrih posljednjih godina.

Želja Bjelice je i Mislav Oršić, koji je dres Dinama zamijenio dresom Southamptona.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, nije dobio šansu na Otoku i ovaj transfer za  njega se pokazao kao veliki promašaj.

Spominje se i to da bi već na ljeto mogao se vratiti u Dinamo, no koliko je to realno, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.