Pirlo i Višća u decembru imali zanimljiv susret, a niko ni slutio nije da će se ponovo brzo sresti

Italijan dobio ponudu

Pirlo i Višća u decembru imali zanimljiv susret, a niko ni slutio nije da će se ponovo brzo sresti

E. Čaušević

Već danima se u turskim medijima špekuliše o tome ko bi mogao biti novi trener Trabzonspora koji ove sezone igra daleko ispod očekivanja i čelnici kluba bili su primorani da reaguju. Na listi želja imaju nekoliko imena, ali čini se da je već sada jasno ko bi mogao biti novi trener aktuelnog prvaka Turske.

Na trenerskoj poziciji u Trabzonu trenutno se nalazi Ihsan Derelioglu, ali je on je samo privremeno rješenje dok čelnici kluba ne pronađu novog trenera.

U prethodnim danima s Trabzonom se povezivalo nekoliko trenerskih imena, a među njima su i hrvatski stručnjaci Slaven Bilić i Zlatko Dalić, ali kako stvari stoje niko od njih dvojice neće na kraju biti trener ovog kluba.

Turski mediji danas su objavili da su čelnici kluba obavili razgovore s Andreom Pirlom i čini se da je naizglednije da će legendarni Italijan biti novi trener Trabzonspora.

Pirlo je trenutno trener Karagumruka s kojim obavlja dosta dobar posao ove sezone, ali čini se da poziv slavog Trabzonspora neće moći da odbije.

Čelnici Trabzonspora već su obavili razgovore s Pirlom i poslali mu ponudu da preuzme ovaj tim do kraja sezone što znači da bi morao napustiti Karagumruk s kojim trenutno ima ugovor.

Oglasi

Trabzon mu nudi saradnju do ljeta 2025. godine i Pirlo je na sastanku pokazao veliki interes da prihvati ponudu, ali tražio je od čelnika ovog kluba još malo vremena prije nego što donese konačnu odluku.

No, mediji u Turskoj vjeruju da će Pirlo prihvatiti ponudu Trabzonspora i da pokušava dogovoriti raskid saradnje s Karagumrukom. Očekuje se da sve bude riješeno u narednih nekoliko dana.

To znači da će bivši bh. reprezentativac Edin Višća imati priliku da sarađuje s legendarnim igračem, a upravo je s Pirlom imao itekako zanimljiv susret krajem prošle godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tada je Višća na meču Karagumruka i Trabzona slomio ključnu kost, a Pirlo je oduševio sve jer je prišao bh. fudbaleru kako bi mu pružio podršku jer je znao da se radi o ozbiljnoj povredi.

Pred Pirlom je sigurno izuzetno težak zadatak, ali imat će vremena da pripremi ekipu za iduću sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi