Situacija se promijenila

Real Madrid odustao od Mbappea. Razlog? Smatraju da već imaju boljeg od njega

Edmir Škorić

Real Madrid se dugo vremena povezuje sa Kylianom Mbappeom i u jednom je trenutku Francuz bio na pragu potpisa za slavni klub, ali na kraju je ipak produžio ugovor s Parižanima.

Prošlog ljeta se iščekivao veliki transfer Mbapepa u Madrid. Navodno je uveliko već razgovarao sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Sada se ponovo aktivrala ta priča, ali španski mediji tvrde da Real Madrid odustaje od sjajnog francuskog reprezentativca i to zato što smatra da u ekipi već ima boljeg od njega.

Vinicius Junior je toliko sjajan ove sezone da se promijenilo mišljenje Pereza i da Real više ne vidi potrebu da dovodi Mbappea, koji igra na istoj poziciji kao i Brazilac, iako doduše Mbappe može da bude i centralni napadač.

Tu su i ekonomska pitanja. Real je blizu potpisa Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund za više od 100 miliona eura, a kupnja Mbappea značila bi još veći trošak i ogromnu platu. Kada se zna da ni najplaćeniji u timu Eden Hazard neće otići prije ljeta 2024. godine, onda je jasno da je Mbappe zaista nepotreban Realu.

I vratimo se samom Viniciusu i njegovom napretku. Brazilac blista ove sezone i često je nosio na svoja pleća napadačku igru Real Madrida. U 51 ovosezonskom nastupu zabio je 23 pogotka i upisao 21 asistenciju, čime je već nadmašio ostvarenja iz prošle sezone (22 pogotka i 20 asistencija).

22-godišnjak također blista u Ligi prvaka. U 11 utakmica zabio je sedam golova i upisao pet asistencija.

A u srijedu će imati priliku povesti svoj klub do finala Lige prvaka kada se Real susreće s Manchester Cityjem u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Prvi duel je završen rezultatom 1:1.

Real je već osvojio Kup Kralja, a Liga prvaka je ipak nešto posebno. U slučaju da prođe City, Real će igrati protiv Intera i Milana. Tim Edina Džeke slavio je sa 2:0 kao 'gost' u prvom duelu i za sada je mnogo bliže finalu u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada govorimo o La Ligi, Barcelona već danas ima priliku da osvoji naslov prvaka Španije, dok je Real drugi sa 71 bodom i ostatak ligaškog dijela odradiće 'reda radi'.

Real nakon revanša sa Cityjem očekuje gostovanje Valenciji, potom duel sa Rayom kod kuće, gostovanje Sevilli i u zadnjem kolu dočekuje Athletic Bilbao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.