Skoro pet dana je bilo potrebno da se otkrije šta je De Bryune tražio od Benzeme: "Treba mi..."

Poslije remija u polufinalu Lige prvaka

Skoro pet dana je bilo potrebno da se otkrije šta je De Bryune tražio od Benzeme: "Treba mi..."

A. Čaušević

Manchester City i Real Madrid su u prvom meču polufinala Lige prvaka odigrali 1:1, a revanš susret ih čeka već u srijedu kada će na Etihadu domaćini biti Građani. 

Pet dana nakon susreta igranog na stadionu Santiago Bernabeu francuski mediji su otkrili detalje razgovora između Karima Benzeme i Kevina De Bryunea nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Naime, kada je odsviran kraj susreta De Bruyne je prišao Benzema i zamolio ga jednu stvar, cilj je bio da ispuni želju svom sinu.

Benzema je već godinama jedan od najboljih, ali i najpopularnijih igrača svijeta pa molba koju je dobio od belgijskog veznjaka i nije iznenađenje.

Novinari RMC sporta su otkrili da je De Bruyne prišao Benzemi i obratio mu se sljedećom rečenicom: "Mogu li dobiti tvoj dres, treba mi za sina."

Oglasi

Sjajni kapiten Reala svakako nije puno oklijevao te je dao dres fudbaleru Manchester Cityja koji je na kraju sigurno obradovao sina.

Podsjećanja radi, meč na stadionu Santiago Bernabeu je okončan 1:1. Strijelac za domaće bio je Vinicius Junior, a za goste upravo De Bruyne.

Inače, 31-godišnji De Bruyne ima troje djece koju je dobio sa suprugom Michelle Lecroix, za dres je tražio za sina Masona koji je u martu proslavio sedmi rođendan.

Benzema je oduvijek slovio za jednog od najboljih napadača svijeta, ali je u posljednje dvije sezone eksplodirao što mu je donijelo i osvajanje Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, osim uspjeha na terenu te individualnih priznanja Francuz je stekao i ogromnu slavu te je postao sportski uzor mnogim mališanima pa čak i De Bruyneovom sinu.

Novi okršaj De Bruynea i Benzeme je već u srijedu, 17. maja. Tada će u revanš susretu polufinala Lige prvaka domaćin biti Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi