Poseban dan će to biti u ovom dijelu naše zemlje

Bh. niželigašu stiže Željezničar: Susret za tri mjeseca, karte već u prodaji, sprema se spektakl

Samir Mlaćo

U NK Ključ spremaju se za pravi spektakl.

Naime, u Ključ stiže FK Željezničar, a sve u sklopu manifestacije sto godina postojanja NK Ključ.

Biće to spektakl za pamćenje, a sve će uveličati sa svojim hitovima legendarni Halid Bešlić, pa nema summnje da će tribine stadionu u Ključu biti ispunjene do posljednjeg mjesta.

Navedeni meč igra se u utorak 01.08. na stadionu pod Lubicom, stadionu koji je specifičan po mnogo čemu, što je i pisao naš portal.

“Dragi prijatelji nakon najave manifestacije proslave '100 godina postojanja NK Ključ' došlo je vrijeme da se ulaznice za ovaj događaj puste u prodaju.

Cijena ulaznice je 30,00KM (djeca ispod 12 godina oslobođena su od plaćanja) za cijelodnevnu manifestaciju koja će početi u 12 h, a u okviru iste bit će odigrane utakmice naših mlađih selekcija, veterana i na kraju utakmica seniora NK Ključ i FK Željezničar.

Nakon sportskog dijela slijedi nam veliki koncert Halida Bešlića, dok je u međuvremenu planirana rođendanska torta od 25 metara i veliki rođendanski vatromet!

Sav prihod od ulaznica je donacija za NK Ključ, a plan uprave je da navedena sredstva koja klub prihoduje stavi na raspolaganje za narednu sezonu i da uz određena pojačanja pokušamo izboriti viši rang takmičenja, ali isto tako i da poboljšamo infrastrukturu za naše mlađe selekcije“, naveli su iz NK Ključ.

Sigurno da i FK Željezničar ima veliki broj fanova u ovom dijelu naše zemlje, pa će i oni doći da pogledaju Štilića, Bekrića, Krpića, Cocalića, Mekića, Hodžića i društvo.

NK Ključ se takmiči u Prvoj ligi USK, a igrali su svojevremeno i Prvu ligu FBiH.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga USK:

Trenutno traju radovi na stadionu ovog kluba, pa zaista čelnici NK Ključ zaslužuju sve pohvale u ova teška vremena za sport.

“Nastavljamo dalje sa radovima,dio tribine koji je rađen u projektu sa Federalnim ministarstvom za raseljena lica nije završen do kraja tj. nije bilo dovoljno sredstava za pokrivanje tribine u tom projektu radi poskupljenja materijala te je urađena samo betonska konstrukcija sa stubovima i nosivim gredama i tu je stalo,ali nismo mi stali te uz Vašu pomoć putem Vaših sponzorstva,članskih karti opredijelili smo se da mi dovršimo projekat čiji je iznos 7.100,00 KM (nosivi UPN profili i limarski radovi).“, naveli su jučer putem zvanične stranice kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.