Stadion bh. niželigaša je čudo prirode: Specifičan je u svijetu

Okružen je nevjerovatnim ambijentom

Stadion bh. niželigaša je čudo prirode: Specifičan je u svijetu

H. Zilić

Bosna i Hercegovine je zemlja bogata prirodom, a u jednom takvom specifičnom ambijentu "sakrio" se i fudbalski stadion.

Stadion Pod Lubicom je dom NK Ključ koji se takmiči u Prvoj ligi USK-a i ima kapacitet od 600 sjedećih mjesta sa jednom centralnom tribinom.

Pomenuti stadion je smješten ispod stijena srednjovjekovnog Starog grada Ključ, a između Starog grada i samog stadiona protiče rijeka Sana što daje poseban pejzaž ovom fudbalskom kompleksu.

Ima u Evorpi sličnih stadiona koji su okruženi rijekama, ali teško se može pronaći spoj srednjovjekovne baštine i same prirode koju čini jedna od naljepših rijeka u državi.

NK Ključ je prije dvije decenije igrao i Prvu ligu FBiH, ekipa uskoro želi novi iskorak, povratak na ozbiljniju scenu u bh. fudbalu, a sigurno da je posebna draž igrati utakmice na stadionu Pod Lubicom.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga USK:

O stadionu NK Ključ ranije su pisali i neki svjetski mediji i uvrstili ga među najljepše stadione u svijetu fudbala.

Ključ planira i rekosntrukciju stadiona pa bi u budućnosti ovo izdanje moglo poprimiti još ljepši izgled.

Top Komentari

K79
jos da ste stavili koju sliku kako treba bilo bi super
2 1
ja.hondo
Stadion kad se slika sa okolnog vrha i iz ptičje perspektive izgleda fenomenalno, a kad se nades na istom, susta suprotnost
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi