NFSBiH objavio zvaničan broj gledalaca na derbiju: S obzirom na sve - pa i nije loše

Na kraju smo vidjeli i četiri pogotka

NFSBiH objavio zvaničan broj gledalaca na derbiju: S obzirom na sve - pa i nije loše

Samir Mlaćo
Još jedan vječiti sarajevski derbi je iza nas. Konačno smo vidjeli mnogo uzbuđenja. Sarajevo je vodilo 2:0, ali Željezničar se nije predavao i na kraju prava ludnica.

Plavi preko Sulejmana Krpića dolaze do 2:2 u sudijskoj nadoknadi, pa su navijači Sarajeva razočarani napustili stadion.

Na južnoj tribini pjesma i slavlje, Plavi su bili na koljenima, a na kraju su osvojili veliki bod u borbi za Evropu.

Atmosfera je najvećem bh. stadionu bila veoma dobra, za pravi ugođaj nedostajali su najvatreniji navijači FK Sarajevo koji su bojkotovali i ovaj meč te je sjeverna tribina bila prazna.

Na istočnoj i zapadnoj tribini veliki broj navijača, a na južnoj velika podrška više od dvije hiljade navijača Željezničara koji se nisu štedjeli.

Oglasi

Prema zvaničnim podacima NS BiH derbiju je prisustvovalo 13.000 navijača.

Lijepa je to brojka s obzirom i kakav nogomet gledamo, a svakako da se nadamo da će u narednim derbijima brojka biti veća.

Sigurno da će ovaj meč ujedno biti i najposjećniji u 31. kolu, a preostalo je još da se odigraju tri meča ovog kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada su jučerašnje utakmice u pitanju, meč Sloge i Zrinjskog pratilo je tek 500 navijača, dok je na susretu Veleža i Igmana bilo 2.000 navijača.

Podsjetimo, danas u Trebinju igraju Leotar i Tuzla City, dok sutra Posušje dočekuje Borac, a u ponedjeljak od 17 sati igraju FK Sloboda – NK Široki Brijeg.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
S obzirom na bojkot najveće navijačke grupe u BiH, kao i na trenutni kvalitet naše lige, apsolutno zadovoljavajuća brojka gledalaca., (2000 gostujucih navijača, 11000 domaćih). P.S. Mada po mom mišljenju pomenuta cifra delegata bi trebala biti veca za koju hiljadu.
3 0
E.Car
Pa da je sve kako treba trebalo je biti 25 000 minimalno. Jer stadion do dozvoljava, neizvjesnost.... šteta što to uprava Sarajeva nije prepoznala jer su mogli uzeti još 100 000km za karte.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti