Alexander-Arnold magijom oduševio javnost

Messi i Pjanić više nisu na tronu: Fudbal je dobio novog kralja slobodnih udaraca, golmani u panici

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć u gostima pobijedio Leicester sa 3:0 u okviru 36. kola engleskog Premiershipa, a utakmicu na King Power stadionu obilježio je Trent Alexander-Arnold koji je zabio čudesan gol iz slobodnog udaraca.

Redsi su se sjajnim igrama u finišu prvenstva uspjeli uključiti u borbu za Ligu prvaka iako je prije svega nekoliko sedmica to izgledalo kao nemoguća misija.

No, Liverpool je napravio odličnu seriju rezultata i vratio se u gornji dio tabele, a izabranici Jurgena Kloppa i sinoć su lakše od očekivanog uspjeli da dođu do nova tri boda na gostovanju kod Leicestera.

Leicester se bori za opstanak u Premiershipu i iz kola u kolo situacija im je sve dramatičnija. Ni sinoć protiv Redsa ovaj tim nije uspio da dođe do bodova zbog čega je ostao na pretposljednjem mjestu tabele.

Gosti s Anfielda utakmicu su riješili već u prvom poluvremenu nakon kojeg su vodili sa 2:0. U centru pažnje našao se Curtis Jones koji je zabio oba gola, a dvije asistencije upisao je Mohamed Salah.

Egipćanin je hat-trick što se tiče asistencija zaokružio u 71. minuti kada je postavljeno konačnih 3:0, ali sve to ostalo je u sjeni maestralnog gola Alexandera-Arnolda.

Desni bek Liverpoola ove sezone bio je na meti žestokih kritika zbog nešto lošije forme i igara, ali je i on proigrao kada je to najvažnije. I pored loše forme pokazao je da je "doktor" za slobodne udarce.

Alexander-Arnold je zabio spektakularan gol iz slobodnjaka za konačnih 3:0 i pokazao da je on preuzeo tron u svijetu fudbala što se tiče izvođenja prekida. Maestralan gol igrača Liverpoola iz slobodnog udarca pogledajte OVDJE.

Nekada su tu neukrotivi bili Lionel Messi i Miralem Pjanić koji je u Romi i Juventusu bio noćna mora za golmane kada su u pitanju slobodnjaci.

Međutim, za mnoge sada je Alexander-Arnold u tome najbolji zbog toga što golmani više ne mogu da ga pročitaju i ne znaju kakve "finte" mogu da očekuju od desnog beka kada izvodi slobodne udarce.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jednu takvu on i Salah su demonstrirali sinoć na King Power stadionu, a golman domaćeg tima Daniel Iversen nije imao nikakve šanse da to odbrani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.