Nevjerovatne scene

Navijači Zrinjskog nisu ispoštovali himnu domovine, prilikom intoniranja okrenuli leđa

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski i FK Velež na Bilinom polju igraju finale Kupa Bosne i Hercegovine, a pred ovaj meč viđen je ozbiljan skandal kojeg su izazvali navijači Zrinjskog. Oni su okrenuli leđa tokom intoniranja himne zemlje u kojoj žive i koju očigledno ne priznaju.

Navijači HŠK Zrinjski izazvali su ogroman skandal u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Oni su okrenuli leđa tokom himne zemlje u kojoj žive pred početak duela protiv gradskog rivala Veleža.

Čim je krenula himna Bosne i Hercegovine Ultrasi su okrenuli leđa i na taj način su izrazili veliko nepoštovanje prema svojoj državi.

Nevjerovatno je da se još uvijek dešavaju ovakve scene u utakmicama na bh. sceni i neko bi ovakve stvari trebao početi kažnjavati.

Nije ovo ništa novo. Domovina u kojoj žive često se vrijeđala na utakmicama uz veličanje određenih ljudi koji su izvršili strašne zločine u prošlosti.

Definitivno je ovo izuzetno ozbiljan skandal koji jednostavno mora biti kažnjen od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i vidjet ćemo kako će krovna kuća bh. fudbala reagovati.

Tako su navijači Zrinjskog pokvarili početak finalne utakmice u kojoj se njihov tim bez obzira na to šta oni mislili bori za drugi trofej u Bosni i Hercegovini.

Treneri oba tima, Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić odredili su početne sastave za utakmicu.

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres).

Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.