Sve je više Ultrasa na tribinama: Sjever se bijeli

Zrinjski ima veliku podršku u finalu

Sve je više Ultrasa na tribinama: Sjever se bijeli

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski ima jedinstvenu priliku osvojiti duplu krunu ove sezone. Plemići su već postali prvaci Bosne i Hercegovine, a večeras u zenici igraju i meč finala Kupa protiv gradskog rivala Veleža gdje će imati veliku podršku ogromnog broja navijača.

HŠK Zrinjski po prvi put ima mogućnost osvojiti duplu krunu. Suvereno su Plemići uzeli novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a šlag na tortu imaju priliku staviti večeras na Bilinom polju u finalu Kupa.

Plemići za rivala imaju najvećeg rivala Velež. Jasno je svakako da je ovo više od utakmice i finala jer se ipak radi o sudaru gradskih rivala.

Ogroman broj navijača Zrinjskog stigao je u Zenicu. Sjeverna tribina Bilinog polja sva je u bijelom i jasno je da će Plemići imati ogromnu podršku.

Prvak Bosne i Hercegovine imat će ogromnu podršku u finalu Kupa protiv gradskog rivala Veleža

Prema nezavaničnim informacijama jutros su put Zenice krenula 32 autobusa i kombija s navijačima prvaka Bosne i Hercegovine, a usput im se pridružilo još nekoliko automobila.

Zbog toga je i zenička policija odlučila reagovati i umjesto okupljanja na platou šoping centra odlučeno je da Ultrasi direktno uđu na stadion.

Oglasi

Treneri oba tima, Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić odredili su početne sastave za utakmicu.

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Podsjetimo, Velež u ovom susretu brani trofej osvojen prošle godine na ovom stadionu kada su Rođeni nakon penala savladali favorizovano Sarajevo.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Red Barbi iz vrabcica dosli na dva motora
2 2
Mostarac94
Moze li snimak kortea nultrasa? Hahahah
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi