Video:Dino Kurbegović

Navijači Veleža u teren ubacivali stolice

Scene kakve nismo htjeli da gledamo ipak su se dogodile u Zenici, mogao je stardati pomoćni sudija

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Na samom kraju utakmice između Veleža i Zrinjskog došlo je do ružnih scena.

U nadoknadi vremena, kada je Velež pokušavao doći do izjednačenja, navijači Rođenih počeli su prema terenu bacati stolice, flaše i ostale predmete.

Na kraju je zamalo nastradao pomoćni sudija, dok je pogođen kamerman koji je zadobio lakše povrede.

Očigledno je da su navijači Veleža razočarani rezultatom i da su nezadovoljni situacijom na terenu, ali definitivno nije u redu da uništavaju imovinu, naročito tuđu jer su i oni i Zrinjski ugošćeni na stadionu Bilino polje u Zenici. Njihovo ponašanje je za svaku osudu. 

Nakon utakmice, koju je dobio Zrinjski sa 1:0 i osvojio Kup, uslijedila je velika tučnajva na terenu između aktera jedne i druge ekipe.

Na kraju, ipak, jedni slave, drugi tuguju. Igrači Veleža padaju na travu i plaču, svjesni da su imali veliku šansu, no nisu na kraju uspjeli da odbrane trofej.

Zrinjski je osvojio duplu krunu u savršenoj sezoni, a Veležu sada treba malo čudo da kroz tabelu izbori plasman u Evropu u posljednja dva kola.

Kada su se strasti smirile, igrači i navijači Veleža su se međusobno tješili i pokušavali da podnesu ovaj jako težak trenutak, dok su na drugoj strani igrači i navijači Zrinjskog počeli da slave novi trofej.

Krunoslav Rendulić sa Zrinjskim kreće po savršenu godinu: "Idemo po grupnu fazu"

Krunoslav Rendulić presretan je što je njegov tim uspio doći do dvostruke krune u Bosni i Hercegovini, a hrvatski stručnjak je za SportSport.ba dao svoj komentar današnje utakmice u Zenici.

Sretan je zbog uspjeha iako ističe da igra nije bila naročito lijepa.

"Utakmica nije bila pretjerano lijepa, ali njen značaj je sputao oba tima. Mi smo kontrolirali prvo poluvrijeme, a Velež je preuzeo malo više rizika nakon postignutog gola. Imali su nekakve šuteve, no nisu bili nešto naročito opasni i na kraju smo rutinski priveli utakmicu kraju", rekao je Rendulić.

Pohvalio je igrače i navijače svog kluba. Drago mu je što je baš ova generacija ispisala povijest.

"Ne može ništa ljepše. Drago mi je da je upravo ova generacija prva u povijesti uzela dvostruku krunu. Momci su to svojom kvalitetom, radom, predanošću i ljubavi prema klubu to zaslu‎žili. Čestitam njima i svim navijačima".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski sada ide dalje. Želja je grupna faza nekog evropskog takmičenja.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od evropskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je Rendulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.