Red Army je u Zenici imao posebnu koreografiju

Simbolika je jasna

Red Army je u Zenici imao posebnu koreografiju

Edmir Škorić

U 18 sati počelo je finale Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog, koje se igra na stadionu Bilino polje u Zenici.

Zrinjski kao aktuelni prvak BiH favorit u duelu sa gradskim rivalom, koji želi da odbrani trofej u Kupu, ali i da izbori Evropu.

Mostarski timovi vodiće žestoku borbu na terenu, a i jedni i drugi imaju ogromnu podršku sa tribina.

U Zenicu su danas najprije vozom stigli Rođeni, a potom i Ultrasi sa autobusima. Smjestili su se na tribine, ali od samog početka traju provokacije između njih.

Rođeni su spremili i posebnu koreografiju za ovu priliku uz poruku: "Prodana duša neka pati, vječno će se đavolom zvati".

Početak utakmice obilježila je i jedna ružna slika. Ultasi su okrenuli leđa dok se intonirala himna Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Unatoč svemu, bez incidenata još uvijek, iako su pred početak utakmice na teren među igrače padali topovski udari, a tokom utakmice se nekoliko baklji našlo na terenu. Sve u svemu, nadamo se da će proći bez intervencije policije i da ćemo svu pažnju usmjeriti na nogomet.

Treneri oba tima, Nedim Jusufbegović i Krunoslav Rendulić izveli su sljedeće početne sastave za utakmicu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Ćorluka, Ivančić, Ćuže, Jakovljević, Sučić, Ilinković, Memija, Tičinović, Bilbija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Mozete li nam napisati je li ovo smijesno ili Zalosno? Trebamo li se od srca nasmijati ili plakati?
2 4
Bajernovac
Inace utakmica nivo seoske lige
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi