Bilo je i povrijeđenih

Od ubačenih stolica od strane dijela navijača Veleža stradali članovi stručnog štaba Zrinjskog

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nemile scene viđene su po završetku finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine između Veleža i Zrinjskog u Zenici.

Na stadionu Bilino polje Zrinjski je golom Ćužea došao do pobjede i na kraju vrijednog trofeja, odradivši sezonu perfektno sa duplom krunom.

Plemići su potpuno zasluženo došli do novog trofeja, pamtiće ovu sezomnu dugo, te je pred njima sada noć u kojoj će se slaviti, a i narednih nekoliko dana...

S druge strane, njihov gradski rival Velež tuguje, a navijači Rođenih su sa svoje tribine u sudijskoj nadoknadi bacili 20-ak stolica u teren, dok su i ostali predmeti letjeli prema članovima HŠK Zrinjski.

Kada je sudija Bilbija odsvirao kraj, krenuli su fizički obračuni, a bilo je i osoba koje su zadobile povrede i kojima će se morati ukazati ljekarska pomoć.

Komesar za bebzjednost u HŠK Zrinjski Želimir Puljić ima posjekotine na glavi, a glava je stradala i doktoru Zrinjskog Renatu Pejiću.

Potez jednog dijela navijača Veleža je za svaku osudu. Ovake stvari jednostavno ne želimo gledati na fudbalskim utakmicama.

Želimir Puljić s povredama na glavi

Na kraju se ipak sve dobro završilo i u Zrinjskom su se fokusirali na proslavu duple krune, a u izjavama koje su davali jasno je da su presretni zbog svega.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ne može ništa ljepše. Drago mi je da je upravo ova generacija prva u povijesti uzela dvostruku krunu. Momci su to svojom kvalitetom, radom, predanošću i ljubavi prema klubu to zaslu‎žili. Čestitam njima i svim navijačima", rekao je trener Krunoslav Rendulić, koji najavljuje grupne faze evropskih takmičenja.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od evropskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je Rendulić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.