Golman Real Madrida izveo je jednu od najboljih odbrana sezone u duelu s Realom

Dvije fenomenalne odbrane

Courtois izveo dva čuda protiv Haalanda - Ono što je odbranio je nevjerovatno

Midhat Šljivak

Thibaut Courtois je u 13. minuti utakmice spasio Real Madrid fenomenalnom odbranom nakon udarca Erlinga Haalanda sa udaljenosti od jednog metra, a zatim je i devet minuta kasnije napravio još jedno čudo protiv norveškog fudbalera.

Manchester City i Real Madrid trenutno igraju revanš susret polufinala Lige prvaka, a što City ne vodi zaslužan je Belgijanac Thibaut Courtois.

Građani su ofanzivno krenuli od prve minute. Rodri je prijetio na početku, da bi u 13. minuti meča golman Kraljeva Thibaut Courtois izveo čudo na golu i spriječio je pogodak domaćeg tima.

Jack Grealish je promiješao odbranu Reala, ubacio je loptu u kazneni prostor gdje je kao i uvijek Erling Haaland i apsolutno su svi već vidjeli loptu u mreži.

Međutim, to Belgijanac među stativama Real Madrida nije dozvolio. Courtois je čudesno odbrani pokušaj napadača Cityja, a zatim je David Alaba otklonio opasnost.

Zaista je ovo bila fenomenalna odbrana koja bi mogla podići moral igračima Real Madrida koji nisu dobro ušli u ovaj meč jer njihov rival apsolutno dominira utakmicom.

Courtois je na mukama bio u 22. minuti. Ponovo je Haaland pokušao glavom s nekoliko metara, Belgijanac je međutim ponovo čudesan i još jednom brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, prvi meč u Madridu iz prošle sedmice završen je neriješenim rezultatom 1:1, a u finalu će pobjednik ovog duela igrati protiv Intera.

Nerazzurri su do finala lagano došli protiv gradskog rivala Milana. Slavili su u oba polufinalna duela i s ukupnih 3:0 prošli u finale i vidjet će Istanbul

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.