Katalonac presretan

City demolira Real, ali reakcije Pepa Guardiole su nešto posebno

Midhat Šljivak

Manchester City od 37. minute vodi protiv Real Madrida s 2:0. Oba gola za Građane postigao je Bernardo Silva, a golove je na poseban način doživio menadžer engleskog kluba Pep Guardiola.

City se nalazi na pragu finala Lige prvaka. Građani razbijaju Real Madrid na Etihadu i već je nakon 37 minuta igre 2:0 u korist domaćeg tima.

Oba pogotka za City postigao je Bernardo Silva. Prvo je zabio za 1:0 u 23. minuti, a zatim u 37. minuti zabija i za ogromnih 2:0.

OVDJE pogledajte drugi gol Bernarda Silve u večerašnjem meču.

Naravno, na poseban način je pogotke proslavio Pep Guardiola. Katalonac srcem i dušom protiv najvećeg rivala iz Madrida znao je kako da se raduje i on je trenutno najsretniji na svijetu.

City je nakon prvog poluvremena na korak od plasmana u finale Lige prvaka. Trofej je to kojeg godinama sanjaju u plavom dijelu Manchestera i pehar zbog kojeg su i doveli katalonskog stručnjaka na klupu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ipak, bez obzira na rezultat Real Madrid nikad ne treba otpisivati. Kraljevi su mnogo puta pokazali da su istinski čarobnjaci Lige prvaka i City će ih sigurno shvatiti veoma ozbiljno.

Boljeg iz večerašnjeg duela u finalu čeka Inter koji je s ukupnih 3:0 u polufinalu savladao gradskog rivala AC Milan. Finale je na rasporedu 10. juna u Istanbulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.