Courtois izveo dva čuda protiv Haalanda - Ono što je odbranio je nevjerovatno
Golman Real Madrida izveo je jednu od najboljih odbrana sezone u duelu s Realom

Dvije fenomenalne odbrane

Courtois izveo dva čuda protiv Haalanda - Ono što je odbranio je nevjerovatno

Midhat Šljivak

Thibaut Courtois je u 13. minuti utakmice spasio Real Madrid fenomenalnom odbranom nakon udarca Erlinga Haalanda sa udaljenosti od jednog metra, a zatim je i devet minuta kasnije napravio još jedno čudo protiv norveškog fudbalera.

Manchester City i Real Madrid trenutno igraju revanš susret polufinala Lige prvaka, a što City ne vodi zaslužan je Belgijanac Thibaut Courtois.

Građani su ofanzivno krenuli od prve minute. Rodri je prijetio na početku, da bi u 13. minuti meča golman Kraljeva Thibaut Courtois izveo čudo na golu i spriječio je pogodak domaćeg tima.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658914054600028161[/twitter]

Jack Grealish je promiješao odbranu Reala, ubacio je loptu u kazneni prostor gdje je kao i uvijek Erling Haaland i apsolutno su svi već vidjeli loptu u mreži.

Međutim, to Belgijanac među stativama Real Madrida nije dozvolio. Courtois je čudesno odbrani pokušaj napadača Cityja, a zatim je David Alaba otklonio opasnost.

Oglasi

Zaista je ovo bila fenomenalna odbrana koja bi mogla podići moral igračima Real Madrida koji nisu dobro ušli u ovaj meč jer njihov rival apsolutno dominira utakmicom.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1658916147301949476[/twitter]

Courtois je na mukama bio u 22. minuti. Ponovo je Haaland pokušao glavom s nekoliko metara, Belgijanac je međutim ponovo čudesan i još jednom brani njegov udarac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, prvi meč u Madridu iz prošle sedmice završen je neriješenim rezultatom 1:1, a u finalu će pobjednik ovog duela igrati protiv Intera.

Nerazzurri su do finala lagano došli protiv gradskog rivala Milana. Slavili su u oba polufinalna duela i s ukupnih 3:0 prošli u finale i vidjet će Istanbul

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Igral Real nocas pitam zbog jarana ..hebo vas City sasrali se
1 1
NoSikiriky
Pa ne brt, sjeti se jesu vas pokrali, ja ne bi nikad ništa tom Realu dobro želio ali et, mislim, u pravu si ali samo kažem.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi