Ističe da je pobjeda protiv Posušja u prvom planu

Bekrić: Željezničar je bio moj san, nisam ni svjestan da je u nedjelju posljednja utakmica

Samir Mlaćo

Na kraju ove sezone od igračku karijeru završit će iskusni Samir Bekrić. Bekrić će u nedjelju odigrati posljednji meč na Grbavici i sigurno će to biti poseban trenutak za njega, ali i sve navijače Željezničara.

Najavili su pravi spektakl, te će sigurno znati i obilježiti odlazak Bekrića u igračku penziju. Bekrić već obavlja ulogu sportskog direktora Željezničara i ostat će dio kluba sa Grbavice.

Najavio je meč u nedjelju, koja će za njega biti više od premijerligaške utakmice.

“Dolazi nam jako nezgodna ekipa. Dobro su organizovan klub, ali se nadam da ćemo mi pokazati pravo lice i da se nagradimo za sve što smo do sada uradili. Sjajan momenat za nas i naše navijače, odlučujemo sami o sebi i pred našim navijačima. Nadam se da ćemo biti pravi, jer smo zaslužili da nam se ciljevi ispune. Radili smo pošteno i iskreno, zaslužili smo da se radujemo“, rekao je Bekrić.

Posljednja utakmica u karijeri, kakav je osjećaj?

Nisam ni svjestan toga. Nije problem se oprostiti od nogometa, problem se oprostiti od Željezničara. Imam sreću da ostajem tu, uz sjajni klub i navijače. Prioritet nam je da dobijemo u nedjelju te ispunimo ciljeve. Neću puno o oproštaju, najvažnija je ekipa i da dobro odigramo“.

Nastavlja svoj posao na Grbavici.

“Opet kažem, nisam ni svjestan ekipe. Emotivno sam vezan za klub i kada sam išao vani, jedva sam čekao da se vratim. Kada sam bio i u top formi vani, mogao sam potpisati najbolje ugovore, a vraćao sam se da pomognem ovdje.

Odrastao sam u Srebreniku, ali sanjao sam o Željezničaru. San nije bio Real i neki drugi klubovi, ponosan sam na sebe i zahvaljujem se svim ljudima, navijačima, te i vama novinarima", dodao je Bekrić na kraju press konferencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije Posušja Plavi će u goste Slobodi iz Tuzle za kraj sezone.

Nadaju se osvajanju četvrtog mjesta koje donosi plasman u Evropu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.