Joseph Amoah nije samo na Grbavici, u svojim redovima ga ima još jedan bh. klub

U Prijedoru imaju jasan plan i sve je veći broj internacionalaca iz Gane i Brazila

Joseph Amoah nije samo na Grbavici, u svojim redovima ga ima još jedan bh. klub

S. Mlaćo

FK Rudar Prijedor će i naredne sezone igrati u Prvoj ligi Republike Srpske.

To je već odavno jasno, pa su u Prijedoru počeli sa kompletiranjem ekipe za novu sezonu.

Između ostalih saradnju je produžio Joseph Amoah. Radi se o 25-godišnjem ofanzivcu koji stigao u Prijedor iz Gane, a upisao je u drugom dijelu sezone deset nastupa.

Očigledno da je zadovoljio struku Rudara i ostaje u Prijedoru i u novoj sezoni.

Amoah je stigao iz Gane, tačnije kluba Ashanti Gold, a nastupao je i za portugalsku Mouru te Louletano.

Pojedine informacije govorile su da se zapravo radi o starijem bratu prvotimca Željezničara Josepha Amoaha koji je upravo iz Prijedora stigao na Grbavicu, no za SportSport.ba je potvrđeno da to nije istina.

Oglasi

Amoaha sa novom frizurom mnogi na Grbavici 'na prvu' neće ni prepoznati -  SportSport.ba

Brzo je Amoah na Grbavici pokazao svoje kvalitete i osvojio navijače, a da li će u budućnosti se isto desiti sa starijim Amoahom, ostaje da se vidi.

Kako god, očigledno da u Prijedoru imaju jasan plan sa internacionalcima kojih je sve više u njihovom klub. 

Otvaraju im put ka Evropi i imaju svoju 'računicu'.

Iz Prijedora je na Grbavicu otišao Clerismario Santos, koji je i ponajbolji igrač Željezničara u sezoni koja se bliži kraju. Brazilac je slobodan na kraju sezone i gotovo sigurno će napustiti Dolinu ćupova.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Njegova nova destinacija bi mogla biti Slovenija ili Bugarska. U redovima Rudara nastupa Emanuel Santos, ali on nije brat nešto poznatijeg Brazilca, bar u našim okvirima.

FK Rudar Prijedor je trenutno sedmoplasirana momčad u prvenstvu Prve lige RS. Imaju 47 bodova, čak 31 manje u odnosu na FK Krupa, novog prvaka, koji će prema svemu sudeći igrati naredne sezone Premijer ligu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi