Bašić: Utakmica sa Igmanom bila je ključni momenat za klub

Važan meč za Željezničar

Bašić: Utakmica sa Igmanom bila je ključni momenat za klub

Samir Mlaćo

Priliku da se dodatno približi Evropi FK Željezničar će imati u nedjelju. Plavi će ugostiti HŠK Posušje pred prepunom Grbavicom i pokušati osvojiti vrijedna tri boda.

Određeni rezultati su se poklopili Plavima i imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za Evropu. Na kiks protiv Posušja u nedjelju ne smiju ni pomisliti, ali jasno je da će se i gosti dosta toga pitati.

Meč u Plavom salonu najavio je šef struke Željezničara Nermin Bašić.

“Utakmice poslije derbija su uvijek specifične. Potrošite se mnogo, a očekujem u nedjelju tešku utakmicu. Moramo biti jako oprezni, jako ponizni i čvrsto na zemlji. Imamo jako teške dvije utakmice. Oni dolaze rasterećeni, u dvije utakmice im treba bod. Jako dobro su posloženi, imaju iskusnog trenera i specifično igraju. Moramo biti pažljivi, ne smiju nas nosati emocije, ne smijemo razmišljati šta ako nešto bude, a nešto ne. Mislim da smo se spremili jako dobro i da će ekipa jako dobro reigrati. Bitno je da ovisimo sami o sebi, prošli smo težak period, te možemo sanjati neke stvari.

Mislim da ova utakmica neće odlučiti ništa i da će borba biti do kraja. U nedjelju želimo uveličivati i noć za kraj karijere Samira Bekrića, te se nadam da ćemo ga učiniti sretnim i ponosnim“, dodao je Bašić.

Kako zaustaviti 3-5-2 što igra Posušje?

Oglasi

Morate imati odgovarajući balans u ekipi. Malo je teško ovu utakmicu pripremiti jer želite pobjedu i samo vam igra pobjeda. Morate se više otvoriti, imati manji balans. Ako pustite zadnjeg veznog, onda vam nedostaje jedan igrač. Imamo alternativu, možda i mi promijenimo formaciju. Možda će nam bolje odgovarati taj sistem“.

Željo je imao u ranijem periodu utakmica gdje je 'morao' dobiti, često je prokockao svoju šansu. Kako gledate na to?

“Nije samo trening taj koji daje rezultat. Puno smo se potrošili iza derbija. Od sedam utakmica šest je bilo derbija. Bili smo 'hladni' na svakoj utakmici i to mi je jako bitno. Jučer smo popili i zajedničku kafu, smijali se, ali sada se odmah okrećemo novom treningu. Ne želim pritisak da moramo nešto, jer u životu se ništa ne mora. Kada god moramo, mi izgorimo, a ja sam odrastao u Njemačkoj i drugačije to gledam.

Ključni momenat za ovaj klub bila je utakmica sa Igmanom , a remizirali smo. Dobili smo aplauz od navijača, odigrali smo dobro i to su ljudi prepoznali. Momci su shvatili da je do njih i da moraju vratiti nešto publici. Vidjet ćemo šta ćemo uspjeti u nedjelju“.

Konačno su Plavi imali malo više prostora za odmor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Ova sedmica nam je poslužila da se odmorimo. Željeli smo da spustimo volumen treninga, ali ne i intenzitet. Pokušali smo neki balans, skratili smo treninge, ali da budu intenzivniji. Imamo problema Šehićem, povrijedio se u slobodnom danu, Galić je trenirao, pa vidjet ćemo. Svi ostali su zdravi“.

Meč na Grbavici igra se od 17 sati u nedjelju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Stavi ti Stilu na klupu a AMOAHA obavezno mijenjaj svaku utakmicu,mars budalo jedna veze ti nemas
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi