Trijumf splitskog kluba

Hajduk u nevažnoj utakmici osvojio Koprivnicu

Midhat Šljivak

Hajduk je u duelu 35. kola HNL-a savladao kao gost u Koprivnici ekipu Slaven Belupa. Bilo je 1:0, a jedini gol na meču postigao je Jan Mlakar.

Slaven i Hajduk igrali su danas meč 35. kola HNL-a. Ovaj susret nije imao nikakvu rezultatsku važnost za goste, Slaven je imao nadu za Evropu, ali ta borba je bila nerealna. Nismo u Koprivnici ni gledali naročito lijep meč u kojem je na kraju pobjedu ostvario splitski klub.

Od početka je Hajduk imao nadmoć. Pokušavali su Splićani doći do ranog gola, ali promašivali su dobre prilike u uvodnim minutama meča.

Nakon nekoliko jako dobrih pokušaja u 37. minuti je Hajduk zasluženo poveo. Sahiti ubacuje na prvu stativu gdje je Slovenac Jan Mlakar koji pogađa za 1:0. Ovo mu je bio 13. gol u sezoni.

Do kraja prvog dijela Hajduk je imao još dvije solidne šanse, no Slaven je u prvom dijelu dobro prošao jer su Splićani mogli imati veću prednost od jednog gola.

U nastavku meča i Slaven je konačno proigrao. Zaprijetili su domaći u nekoliko navrata, postigli su i gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Marina.

Igra se potom umirila. Desile su se i brojne izmjene koje su malo poremetile ritam, ali je bilo jasno da se Hajduk čuva za finale Kupa koje se igra u srijedu i u kojem mu je protivnik Šibenik.

Hajduk je na drugom mjestu tabele HNL-a. Splićani su sakupili 68 bodova i predstavljat će Hrvatsku u evropskim takmičenjima naredne sezone.

S druge strane Slaven Belupo je na sedmom mjestu. Ovaj tim ima 42 osvojena boda i odavno su osigurali opstanak što im je bio glavni cilj ove sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 35. kolo:

Slaven Belupo - Hajduk 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.