Regionalni posao decenije: Tinejdžer puni kasu Hajduka, dogovoren veliki transfer
FOTO: EPA

Momak je rođen 2007. godine

Regionalni posao decenije: Tinejdžer puni kasu Hajduka, dogovoren veliki transfer

H. Zilić

Hajduk je oduševio fudbalsku Evropu ove sezone. Tačnije juniori splitskog kluba koji su došli do finala Lige prvaka gdje su poraženi od vršnjaka iz AZ Alkmaara. Prethodno su eliminisali redom Manchester City, Borussiju Dortmund i Milan.

"Bili tići" odigrali su sezonu za pamćenje i naravno počeo je odmah interes za omladince Hajduka od vodećih evropskih klubova.

Hrvatski Index.hr donosi vijest koja je odjeknula regijom. Hajduk je navodno prihvatio ponudu PSG-a od 10,5 miliona eura za Luku Vuškovića!

Pomenuti fudbaler je bio već na meti brojnih skauta, a Prinčevi su čini se bili najbrži i najkonkretniji u cijeloj priči.

Najveći Hajdukov transfer dosad je onaj Nikole Vlašića, kojeg je Everton u ljeto 2017. kupio za 10.8 miliona eura, ali odlazak Vuškovića u PSG je sigurno jedan od najzanimljivijih regionalnih transfera jer je riječ o momku koji ima tek 16 godina.

Rođen je 2007. godine i aktuelni je kadetski reprezentativac Hrvatske.

Oglasi

Vušković je ove sezone upisao i osam nastup za seniorski tim Hajduka, šest u prvenstvu i dva u Kupu gdje je postigao i jedan pogodak.

Mladi fudbaler imao dosta turbulentan početak u seniorskoj karijeri jer je nakon debakla na Maksimiru (4:0), četiri dana kasnije, bio u prvoj ekipi na kup utakmici protiv Osijeka na kojoj je zabio prvi seniorski gol u pobjedi 2:1.

Sve navedeno je dodatno učvrstilo Vuškovića koji je bio lider Hajdukove ekipe u juniorskoj Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Veliki posao splitskog kluba i nema sumnje veliki regionalni posao posljednjih nekoliko godina kada je u pitanju klupski fudbal.

Za Vuškovića je interes pokazivao i Manchester City, ali PSG je njegova nova destinacija i sve bi trebalo biti ozvaničeno u narednim danima.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasni
Puno srece al cisto sumljam da ce ikad vidjeti prvi tim. Bolje mu je npr Salzburg i prvih 5 klubova Bundesliga
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi