Nije znao da je 'u eteru'

Sudija Aytekin se čuo u pozadini Mullerovog intervjua: "To što on govori sa 180 kila je s*anje!"

Edmir Škorić

Nakon utakmice Bayern - Leipzig (1:3) u subotu u 33. kolu njemačke Bundeslige, Thomas Muller je govorio pred njemačkim novinarima u Mix zoni, ali se u pozadini čuo glavni sudija utakmice Deniz Aytekin.

Bayern je jučer vodio sa 1:0, na kraju izgubio i možda ostao bez titule jer Borussia Dortmund danas u Augsburgu ima jako dobru šansu da preuzme vrh tabele i da u 34. kolu na domaćem terenu protiv Mainza igra za naslov prvaka.

U Bayernu igrači nisu djelovali pretjerano razočarani unatoč neočekivanom porazu od Leipziga. Neki od njih uobičajeno su davali izjave u Mix zoni, a medijima se obraćao i iskusni Muller.

Upravo tada se u pozadini mogao čuti njemačku sudija Aytekin koji je shvatio da je kritikovan tokom prenosa utakmice na TV-u.

Razlog ovakvog tona bio je Manuel Gräfe, bivši njemački sudija, a sada televizijski analitičar, koji je kritikovao Aytekina zbog držanja Amadoua Haidare, igrača Leipziga, nad Leonom Goretzkom prije izjednačenja na 1:1. Sudija to nije smatrao faulom i dopustio je nastavak napada koji je završio golom Laimera.

“Manuel Gräfe sjedi u Berlinu sa svojih 180 kilograma i govori ovo s*anje! Postajem umoran. To je ludost", riječi su Aytekina koje su Mullera ostavile u nevjerici. "A sada bih ja trebao istupiti i reći neko s*anje o otimanju. Ludo je! Nema to veze sa sportom. Utakmicu su odlučili igrači", govorio je Aytekin, koji nije znao da je "u eteru".

Idući dan Aytekin je pognuo glavu i javno se izvinio: “Želio bih se izviniti za svoje riječi. Bilo je pretjerano. Nakon utakmice otišli smo u svlačionicu i bili sretni što smo izdržali ovu važnu utakmicu bez ikakvih pogrešaka. Zatim je neko pokucao na vrata i ZDF (njemački televizijski kanal) je želio intervju jer je prethodno Gräfe rekao da je vidio dvije greške. Samo sam se naljutio i emocije su me svladale", zaključio je jedan od najboljih njemačkih sudija.

Aytekin je znao biti u centru pažnje, ali dojam je da je jučer dosta dobro odsudio utakmicu i da je Bayern jednostavno izgubio jer je griješio i nije bio na svom nivou, a ne zato što je možda neko "pogurao" goste i htio da napravi promjenu na vrhu.

Sada je fokus u Njemačkoj na meč Augsburga i Borussije Dortmund, jer bi to moglo da odluči pitanje prvaka. Borussia ako pobijedi, imat će sve u svojim rukama, a u slučaju kiksa, Bayern ostaje lider.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bavarci će u zadnjem kolu gostovati u Koelnu, dok će Borussia imati uslovno rečeno lakši zadatak jer će ugostiti rasterećeni Mainz, dok se Jarčevi i dalje bore za plasman u Evropu. U svakom slučaju, i dalje je sve otvoreno u Bundesligi, a jedino za sada je poznato da je Hertha ispala u 2. ligu.

Bivši njemački prvak je jučer u Berlinu odigrao 1:1 sa Bochumom primivši gol u 94. minuti, što je na kraju dovelo do tragedije i ispadanja u Cvajtu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.