Cristiano Ronaldo u Bundesligi! Sve će finansirati njemački tajkun, slavni klub neće dati ni eura!

Portugalac opet u Evropi

Cristiano Ronaldo u Bundesligi! Sve će finansirati njemački tajkun, slavni klub neće dati ni eura!

A. Čaušević

Već neko vrijeme se špekuliše o mogućem povratku Cristiana Ronalda u Evropu, bez obzira što u Saudijskoj Arabiji ima ugovor vrijedan 250 miliona eura po sezoni.

Njemački biznismen Markus Schon predstavio je jedinstvenu ponudu za finansiranje potencijalnog transfer Cristiana Ronalda u Bayern ovog ljeta, izvještava mirror.
Portugalski napadač, koji je tokom sezone 2022./2023. otišao iz Manchester Uniteda u Al-Nassr, povezuje se sa povratkom u Evropu, a Bayern ima priliku da ga dovede u svoje redove.

Ronaldo je do sada u Sudijskoj Arabiji zabio 13 golova, ali glasine o povratku na Stari kontinent i dalje postoje. Bayern se ranije povezivao s prelaskom Ronalda prije njegovog transfera u Al-Nassr, ali izvršni direktor Oliver Kahn ljeto je odbacio tu opciju.

Međutim, biznismen Markus Schon poslao je e-mail direktno Kahnu u kojem je dao prijedlog koji uključuje finansiranje transfera i potencijalno dijeljenje prihoda od prodaje dresova kako bi se ograničio financijski rizik.

Njemački tajkun Markus Schon je poslao Oliveru Kahnu jedinstvenu poruku za dovođenje Cristiana Ronalda

Da bi posao bio uspješan, Ronaldo bi vjerovatno morao prihvatiti smanjenje plate iz svog trenutnog ugovora s Al Nassrom i sigurno ne bi više bio najplaćeniji igrač na svijetu.

Njegov ugovor sa saudijskim klubom traje do 2025. Izvršni direktor Bayerna, Kahn, ranije je izjavio da se Ronaldo ne uklapa u filozofiju i ciljeve kluba. Međutim, s ovim novim prijedlogom na stolu, ostaje da se vidi hoće li doći do promjene mišljenja.

Oglasi

Prošlog ljeta, Bayern također se povezivao sa dovođenjem Ronalda, koji je tražio prelazak u klub koji se takmiči u Ligi prvaka.

Iako u Saudijskoj Arabiji zarađuje ogroman novac generalni dojam je da je 38-godišnjak fudbalski nesretan u toj zemlji te bi se vrlo rado vratio u Evropu.

Bayern je na putu da izgubi titulu prvaka u Njemačkoj nakon deset godina vladavine, ekipi je potreban rasni strijelac pogotovo nakon odlaska Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ronaldo je sigurno ušao u jesen karijere, međutim i dalje je fizički dovoljno spreman da se može takmičiti na najvećem nivou s tim da osjećaj za postizanje gola nikad nije izgubio.

Povratak slavnog Portugalca u Evropu kad se učestalo špekuliše o dolasku Lea Messija u Saudijsku Arabiju i ekipu Al Hilala bi sigurno bio istinska transfer bomba...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miha123
Nema od tog nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti