Ne žele ostati na finalu

Kukavički potez Barcelone, svima je jasno zašto kući iz Kaunasa odlaze nekoliko sati ranije

Edmir Škorić

Prethodno je tim Barcelone planirao poletjeti oko 1 ujutro iz Kaunasa, ali je došlo do promjene plana i umjesto toga, odlazi kući odmah nakon utakmice za treće mjesto.

Dok se Barcelona borila za treće mjesto s Monacom, stigla je vijest da su čelnici katalonskog kluba odlučili da promijene svoj prethodni plan, te da ranije napuste Kaunas.

Jasno je, naravno, da žele da izbjegnu finalni meč u kojem ne nastupaju, a tamo se nalaze njihovi ljuti rivali iz Madrida, košarkaši Reala, koji će od 19 sati igrati za titulu protiv grčkog Olympiakosa.

Odluka je pala nakon polufinala u petak. U početku je organizacija planirala da se let iz Kaunasa dogodi iza ponoći oko 1 ujutro po lokalnom vremenu, ali sada im to već "nema smisla".

Ovo je treći Final Four Eurolige za Barcelonu i treći uzastopni koji će završiti bez naslova s drugim i trećim mjestima u godinama prije.

"Za mene je to veliko razočarenje", rekao je trener Sarunas Jasikevicius na press konferenciji nakon utakmice.

Unatoč manjku uspjeha u posljednje vrijeme, Barcin tehnički direktor Juan Carlos Navarro i dalje razmatra Sarasa kao opciju da bude trener ekipe u nadolazećoj sezoni.

Barcelona je danas odigrala meč za treće mjesto, ali je bila jako slaba te je poražena rezultatom 78:66. 

Mnogi smatraju da je nesportski potez Barcelone da ode prije finala završnog turnira Eurolige i da se svakako trebala naći tamo, bez obzira što je ispala u polufinalu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećmo, Real je u petak navečer sa 78:66 savladao Barcu i naš Džanan Musa večeras želi da osvoji svoju prvu Euroligu, što bi zaista bila velika stvar.

U redovima Reala ponovo je prvo ime bio nevjerovatni Edy Tavares sa double-double učinkom. Tavares je susret završio sa 20 poena i 15 skokova. Odličan je bio i Rodrugez sa 12 ubačenih poena i četiri sjajne asistencije. Naš Džanan Musa je polufinalni duel Eurolige okončao sa učinkom od sedam poena, dva skoka i dvije asistencije za 20 minuta na parketu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.