Džanan Musa će igrati za evropsku titulu: Real Madrid u finalu Eurolige
FOTO: EPA

Polufinalni El Clasico pripao Kraljevima

Džanan Musa će igrati za evropsku titulu: Real Madrid u finalu Eurolige

H. Zilić

Drugi finalista košarkaške Eurolige za ovu sezonu je ekipa Real Madrida koja je u polufinalu bila bolja od Barcelone rezultatom 78:66 u još jednom košarkaškom El Clasicu koji je i ovaj put ponudio sjajnu košarku.

Prva četvrtina donosi nam egal, kao da su ekipe ispitivale snage, a rezultat prvog perioda je glasio 18:18. Na početku utakmice naš Džanan Musa je dobio vrlo brzo dvije lične greške pa je morao na klupu.

U drugom periodu Real je imao nekoliko loših napada, prije svega šutevi Rudya Fernandeza bili su isforsirani, a Barcelona je to znalački koristila i mic po mic u jednom trenutku došla je do devet poena razlike. Rezultat nakon prvog poluvremena glasio je 42:36 za Katalonce.

U drugom poluvremenu Real je nametnuo svoj ritam igre u trećoj četvrtini. Barcelonu je stao šut za tri poena, a Kraljevi su vrlo efikasnom igrom i dobrom odbranom napravili seriju 18:5. Nakon treće četvrtine Real je imao vodstvo od 58:55.

Oglasi

Sve navedeno je značilo da nas u posljednjem periodu čeka drama i pravo uzbuđenje kako smo i navikli kada je u pitanju El Clasico Barcelone i Reala.

Bilo je svega na obje strane u posljednjem periodu i promašenihš šuteva, grešaka, a najmanje laganih poena. U cijeloj toj priči na kraju se najbolje snašla ekipa Reala na krilima starih lisaca Sergia Rodrigueza i Sergia Llulla stiže do konačnih 78:66.

U redovima Reala ponovo je prvo ime bio nevjerovatni Edy Tavares sa double-double učinkom. Tavares je susret završio sa 20 poena i 15 skokova. Odličan je bio i Rodrugez sa 12 ubačenih poena i četiri sjajne asistencije. Naš Džanan Musa je polufinalni duel Eurolige okončao sa učinkom od sedam poena, dva skoka i dvije asistencije za 20 minuta na parketu.

U timu Barcelone svoju noć je imao Laprovitiola sa 12 poena, dva skoka i dvije asistencije, Abrines je ubacio 16 poena.

Potpuno je razočarao Nikola Mirotić u redovima Barcelone koji je duel završio s tri poena, jednim skokom i jednom asistencijom te tako odigrao jednu od najlošijih partija su posljednjih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barceloni tako u nedjelju ostaje utakmica za treće mjesto protiv Monaca.

Sa druge strane Real Madrid će u velikom finalu u nedjelju igrati protiv Olympiacosa i naš Džanan Musa će imati priliku da postane klupski prvak Evrope u košarci.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Nek_komsiji_crkne_krava
Real zasluzeno u finalu. Odlicno takticki pripremljena ekipa.
7 0
Zax
Ja nemogu da vjerujem da je Musa izabran u prvu petorku,realno ima 20 boljih bekova.i njega je samog sramota ovog glasanja????
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi