Nakon što su osvojili titulu

Šampionski špalir za Zrinjski u Čitluku

Esmer Oštraković

Ekipa Zrinjskog je potpuno dominantna i ove godine bila u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te su sasvim zasluženo osvojili titulu prvaka naše zemlje.

Osim toga, Zrinjski je ostvario pobjedu i u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, te su tako uspjeli da osvoje dvostruku krunu.

Slavljenička atmosfera je danas u Čitluku gdje će igračima Zrinjskog biti dodjeljen pehar za prvaka, te medalje igračima.

Zrinjski igra protiv Leotara, a za igrače prvaka Bosne i Hercegovine pripremljen je i špalir naravno koji su itekako zaslužili partijama na terenu.

Kada je riječ o sastavima za današnju utakmicu, oni izgledaju ovako:

Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jukić, Ismajlgeci, Makekinušić, Ivančić, Sučić, Ilinković, Magdić, Bilbija.

Leotar: Puletić, Milović, Uzelac, Prusina, Ćubrilo, Milić, Handžić, Aćimović, Đajić, Cmiljanović i Čavić.

Pred ovu utakmicu trener Zrinjskog, Krunoslav Rendulić rekao je sledeće:

“Osvojili smo duplu krunu, to je bio cilj. Imamo obavezu maksimalno odigrati do kraja, a naravno da će biti rotacija u ekipi. Želimo sezonu završiti na najbolji mogući način. Ekipa je emotivno ispražnjena, imamo dan do utakmice, danas trening pa vidjet ćemo. Neće biti lako, ali s obzirom na viđeno da nismo imali problema, nadam se da će tako biti i sutra“, rekao je Rendulić za stranicu kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tomislav Kiš i Franko Sabljić su dobili crvene kartone u srijedu nakon pravog haosa koji je nastao na terenu.

“Njih dvojica su dobili u autobusu crvene, šalim se naravno. Saznali smo u autobusu za kartone. Zlomislić ima problema, vidjet ćemo da li ćemo riskirati. Jakovljević ima odavno sitnih problema, tako da ćemo i njega odmoriti. Ostali će biti na dispoziciji“.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.