Veležu je finale stvorilo dodatne probleme: Rođeni drastično oslabljeni u nedjelju

Haos poslije meča i veoma ružne scene u Zenici

Veležu je finale stvorilo dodatne probleme: Rođeni drastično oslabljeni u nedjelju

Samir Mlaćo

Odmah nakon poraza u finalu Kupa od Zrinjskog, u FK Velež su se okrenuli meču Premijer lige protiv FK Sarajevo.

Rođeni su sigurno potrošeni, kako fizički, tako i emotivno, pa je pred Nedimom Jusufbegovićem i njegovim pomoćnicima danas i sutra lavovski posao.

Dodatni problem stvorit će im pravi haos koji je nastao nakon posljednjeg zvižduka u Zenici u srijedu.

Sukobili su se igrači oba tima, a sudija Luka Bilbija iz Prijedora koji definitivno može dobiti visoku ocjenu, pokazao je čak pet crvenih kartona.

Svi se 'prenose' na Premijer ligu, pa u redovima Veleža neće u nedjelju Vehabovića, Pršeša i Tine Blaža Lauša, dok Zrinjskom protiv Leotara neće moći pomoći Franko Sabljić i Tomislav Kiš.

Veležu je meč protiv Sarajeva itekako bitan, a Rođeni žele ostati pobjedom u borbi za Evropu. U posljednjem kolu gostuju Posušju, a ni tu neće biti navedene 'trojke', jer se radi o kazni od najmanje dvije utakmice.

Oglasi

Zrinjski u nedjelju dočekuje Leotar u svečanoj atmosferi, s obzirom da će i zvanično podići trofej prvaka, pa se izostanci neće osjetiti.

U meču Kupa ova dva tima bila je burno u srijedu, a vidjeli smo tek jedan pogodak i to u mreži Veleža.

"Prvo poluvrijeme se nešto igralo. Drugo poluvrijeme loše sa naše strane. Nismo kreirali neku ozbiljniju priliku bez agresije. Napravili smo istu grešku kao i u prethodnoj utakmici. Donijeli smo pogrešnu odluku. Nismo imali pas ubačaj. Dosta prekida je bilo, izležavanja, ali nije neočekivano obzirom na rezultat. Nezadovoljni smo definitivno", rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegović nakon meča u Mostaru I dodao.

"Nismo bili na nivou. Da bi pobijedili morate da pružite mnogo više. Mora doći neka loša utakmica, nažalost nama je došla u finalu Kupa."

U Zrinjskom su bili sretni i zadovoljni, dupla kruna ide Pod Bijeli Brijeg.

"Utakmica nije bila pretjerano lijepa, ali njen značaj je sputao oba tima. Mi smo kontrolirali prvo poluvrijeme, a Velež je preuzeo malo više rizika nakon postignutog gola. Imali su nekakve šuteve, no nisu bili nešto naročito opasni i na kraju smo rutinski priveli utakmicu kraju", rekao je Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pohvalio je igrače i navijače svog kluba. Drago mu je što je baš ova generacija ispisala povijest.

"Ne može ništa ljepše. Drago mi je da je upravo ova generacija prva u povijesti uzela dvostruku krunu. Momci su to svojom kvalitetom, radom, predanošću i ljubavi prema klubu to zaslu‎žili. Čestitam njima i svim navijačima"., dodao je nakon meča sjajni trener Plemića.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mrkva
Odradio sudija posao za Sarajevo. Sramotno. 10 godina sudije protiv Veleza.
1 4
Alenizmostara
Nasmiješnije u cijeloj priči je da se kartoni sa kupa prenose na ligu, potpuno dva različita takmičenja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi