Rendulić se nasmijao na crvene kartone Plemićima u finalu, najavio pobjedu protiv Leotara

Sutra proslava duple krune u Čitluku

Rendulić se nasmijao na crvene kartone Plemićima u finalu, najavio pobjedu protiv Leotara

Zrinjski je pobjedom u finalu Kupa naše zemlje stigao do duple krune.

Plemići su savladali gradskog rivala Veleža 1:0, a sutra će i zvanično proslaviti titulu u prvenstvu. U Čitluku će ugostiti FK Leotar. Trebinjcima gori pod nogama, ali iz Zrinjskog najavljuju da neće biti opuštanja.

Trener Krunoslav Rendulić najavio je i promjene u timu.

“Osvojili smo duplu krunu, to je bio cilj. Imamo obavezu maksimalno odigrati do kraja, a naravno da će biti rotacija u ekipi. Želimo sezonu završiti na najbolji mogući način. Ekipa je emotivno ispražnjena, imamo dan do utakmice, danas trening pa vidjet ćemo. Neće biti lako, ali s obzirom na viđeno da nismo imali problema, nadam se da će tako biti i sutra“, rekao je Rendulić za stranicu kluba.

Tomislav Kiš i Franko Sabljić  su dobili crvene kartone u srijedu nakon pravog haosa koji je nastao na terenu.

“Njih dvojica su dobili u autobusu crvene, šalim se naravno. Saznali smo u autobusu za kartone. Zlomislić ima problema, vidjet ćemo da li ćemo riskirati. Jakovljević ima odavno sitnih problema, tako da ćemo i njega odmoriti. Ostali će biti na dispoziciji“.

Oglasi

Ističe da je siguran da će Leotar dati maksimum.

“Jasno je da smo mi kvalitetniji i ako damo što možemo, jasno je da ćemo upisati tri boda“, dodao je Rendulić.

Dodao je da se sutra nada ispunjenom stadionu u Čitluku.

Meč je ranije najavio i trener Leotara Marko Maksimović.

"Znamo protiv koga igramo, znamo da je Zrinjski dominatan u posljednje dvije godine i organizovani su, kako na terenu, tako i van njega. Kolega Rendulić je zadržao visok nivo, a to govori i dupla kruna. Bilo bi neozbiljno bilo šta osim hvalospjeva reći na račun Zrinjskog.

Ono što je bitno jeste da nama ova utakmica mnogo više znači u takmičarskom dijelu nego njima. Možemo osvojiti puno bilo kojim rezultatom osim porazom. Da će biti lako, jasno je da neće. Zrinjski će proslaviti titulu i očekujem ih u kvalitetnom sastavu. Niko nam ne može oduzeti nadu da se boriimo i da težimo iz te borbe doći do pozitivnog rezultata“, rekao je šef struke Leotara Marko Maksimović.

Sutra Maksimović ne može da računa na Danila Šipovca, koji nema pravo nastupa jer je posuđeni igrač Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
bk 123 Kolega,hocete li im sutra dati bodove?Necete valjda preci preko one tuce u Trebinju,a i proslava duple pred navijacima,vrlo bitna utakmica za sve
2 1
Zax
Leotar sest poena zadnje dvije to se zna.Idemo Leo a nek se ostali dogovore?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi