Odigrao posljednji meč u karijeri

Samir Bekrić otišao pred Manijake i pao na koljena!

Edmir Škorić

U toku je susret 32. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Posušja, a prvih 45 minuta završeno je bez golova.

Željezničar na punoj Grbavici traži važnu pobjedu kako bi se domogao Evrope, no sve je u sjeni velikog Samira Bekrića, koji je odigrao posljednje minute u najdražem dresu.

Bekrić je počeo kao kapiten, ali je nekoliko minuta kasnije napustio igru.

U Željezničaru je Bekrić ostavio najveći trag i na Grbavicu je dolazio čak četiri puta tokom karijere. Stoga, jasno je da je danas na svojoj Grbavici dobio zaslužen oproštaj.

Navijači su mu priredili spektakularan oproštaj, a tokom poluvremena je otišao ispred južne tribine i kleknuo pred Manijacima.

"Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub", rekao je Bekrić povodom oproštaja.

Bekrić je sa Željom čak tri puta bio prvak Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2011/2012 osvojio je i duplu krunu sa Željezničarom. Prvak BiH bio je i sa Zrinjskim 2018. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim za Željezničar, u BiH je još igrao za Zrinjski, Slobodu i Gradinu u Srebreniku, što je bio njegov matični klub odakle je sve počelo.

U Južnoj Koreji nosio je dres Incheona, kazahstanskog Tobola, iranskih Mes Kermana i Fajr Sepasija te uzbekistanskog Bunyodkora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.