Grbavica na veličanstven način ispraća Samira Bekrića

Posljednja utakmica u karijeri

Grbavica na veličanstven način ispraća Samira Bekrića

Edmir Škorić

U 17 sati počele su utakmice 32. kola Premijer lige BiH, a na Grbavici se sastaju Željezničar i Posušje.

Puan Grbavica došla je da isprati jednog od najznačajnijih igrača u novijoj historiji kluba, Samira Bekrića, koji se oprašta i odlazi u zasluženu nogometnu penziju, ali nastavljaće da obavlja funkciju sportskog direktora kluba.

Navijači nisu zaboravili sve ono što je Bekrić uradio za ovaj tim, a upriličen mu je dostojanstven oproštaj.

Bekrić je počeo meč kao kapiten, a Željezničar traži pobjedu kako bi izborio Evropu.

"Samir Bekrić je ratnik, a ne svileni akademac", pisalo je na paroli najvatrenijih navijača Željezničara, popularnih Manijaka, koji su za kompletnu ekipu imali snažnu poruku - "Bori se!".

Na početku utakmice ovacije, puno emocija, poseban dan za sve u Dolini ćupova.

Oglasi

Najbolje dane proveo je upravo na Grbavici i nikada nije krio da je Željo klub za koji je oduvijek navijao. Sigurno je da će Bekrić ostati u Želji, ali i da zaslužuje oproštaj koji će pamtiti do kraja života.

U ovoj sezoni Bekrić je upisao ukupno 15 nastupa, zabio je jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Iskusni Bekrić je u dresu Plavih u karijeri odigrao preko 200 utakmica, zabio je 48 golova i dodao 33 asistencije. Tri puta je bio prvak BiH s ovim klubom, a jednom je sa Željom osvojio i trofej Kupa naše zemlje.

Pored Željezničara u svojoj bogatoj karijeri nastupao je još za Gradinu, Incheon, Tobol Kostanay, Mes Kerman, Gajr Sepasi, Bunyodkor, Zrinjski i tuzlansku Slobodu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odigrao je i jednu utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine u prijateljskoj utakmici protiv Uzbekistana 2009. godine.

Manijaci ne zaboravljaju

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1609866240
Lijepo, i zaslužio je Bekrić ovakav oproštaj. Sretno mu dalje u novim sportskim izazovima!
1 0
SamoSiroki
Sramota da željo mora dat gol rukom..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi