Određena satnica za mečeve 33. kola Premijer lige, jedan klub mora kratko 'preseliti' u drugi grad

Uskoro i pauza

Određena satnica za mečeve 33. kola Premijer lige, jedan klub mora kratko 'preseliti' u drugi grad

Samir Mlaćo

Danas se igraju svi susreti 32. kola Premijer lige naše zemlje i nema sumnje da će bit veoma uzbudljivo.

Svi susreti igraju se od 17 sati, a velika je borba za plasmanu u Evropu, te za opstanak u ligi.

I naredno kolo donijet će sigurno mnogo uzbuđenja, a treba istaći da će sve utakmice biti odigrane u nedjelju (28.05.) od 17 sati.

FK Sarajevo će na Koševu ugostiti FK Igman, dok Posušje dočekuje Velež.

Sloboda na Tušnju dočekuje Željezničar, a Sloga Doboj FK Borac.

Leotar na Policama će bodove tražiti protiv Širokog Brijega, dok će FK Tuzla City morati da preseli sa Tušnja jedno kolo.

Oglasi

S obzirom da sve utakmice moraju biti igrane u isto vrijeme, Sloboda će na Tušnju ugostiti Željezničar, a Tuzla City Zrinjski u Srebreniku.

'Rezervni' je to teren mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

Nakon toga klubovi već mogu sa planiranjem nove sezone, a uvedene su i određene promjene od strane NS BiH.

Duga zimska pauza postaje stvar prošlosti. Lopta se u BiH obično nije kotrljala tri mjeseca na odmoru između dvije polusezone, što više neće biti slučaj.

Kako SportSport.ba saznaje, pauza između jesenjeg i proljetnog dijela takmičarske godine 2023/24 bit će dva mjeseca.

Oglasi

Potvrđeno je da će jesenji dio sezone sezone završiti 16. decembra 2023. godine, a te da će proljetni dio startadi 12. februara.

Kada bude okončan projekat postavljanja hibridnih terena na premijerligaškim stadionima cilj će biti da zimska pauza bude skraćena na 40 dana.

Plan da se skrati zimska pauza koja je nezvanično bila najduža u Evropi postoji već mjesecima i inicirao ga je prvi čovjek Saveza Vico Zeljković, a konačno je i zvanično potvrđen.

Inače, nova sezona Premijer lige će početi 30. jula, odnosno dvije sedmice kasnije nego što je to bio slučaj do sada pa je to vjerovatni razlog zašto će se igrati do sredine decembra.

I proljetni dio sezone bi se trebao igrati po "ubrzanom" tempu jer će se 2024. godine igrati Evropsko prvenstvo pa će se sezona završiti ranije.

Treba dodati da je osim skraćenja zimske pauze donesena i važna odluka po pitanju "zaštićenog godišta".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će od sezone 2023/24 klubovi u prvih 11 morati imati minimalno jednog U-21 igrača i on će morati biti konstantno u igri, dok u zapisniku moraju biti minimalno tri mlada igrača.

Novitet je i promjena u omladinskim ligama pa će tako u mečevima juniora, kadeta i pionira ekipama biti dozvoljeno da izvrše po sedam izmjena.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
I kada kažu to je i naš stadion koliko i vaš,aha jeste ...!!!
1 0
user1655831611
Ne pravda što baš Sloboda mora na svom što ne može TC?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi