Grbavica im je centar svijeta - Navijači pristižu u velikom broju

Plavi će imati podršku

Grbavica im je centar svijeta - Navijači pristižu u velikom broju

Edmir Škorić

U 17 sati počinju svi mečevi 32. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Nekoliko je zaista važnih duela, a jedan takav igraće se na stadionu Grbavica. Domaći navijači imali su više razloga da dođu večeras na stadion, ali naravno njima razlozi i motivi nisu potrebni kada igra omiljeni tim.

Željezničar se bori za Evropu, želi zadržati četvrto mjesto i stoga će danas učiniti sve da pobijedi, dok gosti i dalje matematički nisu riješili pitanje ostanka pa će i oni imati svoje motive.

Iz FK Željezničar je jučer pustili u prodaju ulaznice za ovaj meč i štampan je maksimalan broj njih uz uvjerenje da će tribine biti pune.

Kako sada stvari stoje - hoće. Na 40-ak minuta prije utakmice veliki broj navijača Želje dolazi na Grbavicu kako bi podržali svoju ekipu.

S obzirom da ima još do početka, vjeuje se da će tribine biti jako dobro popunjene kada lopta krene s centra.

Oglasi

Ovo će ujedno biti prilika da se od Grbavice oprosti dugogodišnji nogometaš Plavih Samir Bekrić. Bekrić već obavlja ulogu sportskog direktora Željezničara i ostat će dio kluba sa Grbavice.

"Odrastao sam u Srebreniku, ali sanjao sam o Željezničaru. San nije bio Real i neki drugi klubovi, ponosan sam na sebe i zahvaljujem se svim ljudima, navijačima, te i vama novinarima", rekao je Bekrić na kraju press konferencije.

Grbavica već sada puna

Posljednja utakmica u karijeri, kakav je osjećaj?

"Nisam ni svjestan toga. Nije problem se oprostiti od nogometa, problem se oprostiti od Željezničara. Imam sreću da ostajem tu, uz sjajni klub i navijače. Prioritet nam je da dobijemo u nedjelju te ispunimo ciljeve. Neću puno o oproštaju, najvažnija je ekipa i da dobro odigramo“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I Bekrić i svi na Grbavici žele da ovaj dan pamte po lijepom, a to je pobjeda nad Posušjem i plasman u Evropu, no to tek treba da se realizuje ili ostvari.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613424508
Steta sto nece u evropu
0 1
Mostarac94
Plavo oko plakalo je
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi