FOTO: EPA

Imaju sve u svojim rukama

Borussia Dortmund na korak do titule prvaka Njemačke

Haris Zilić

Uzbudljivo je bilo u duelu 33. kola njemačke Bundeslige. Augsburg je dočekao Borussiju Dortmund u veoma važnmoj utakmici za oba tima.

Nakon jučerašnjeg poraza Bayerna od RB Leipziga, Milionerima iz Dortmunda se otvorila šansa za titulu.

Trebao im je trijumf protiv Augsburga da bi u posljednjem kolu protiv Mainza na svom terenu odlučivali samo o svojoj sudbini. I to su ostvarili slavili su u gostima sa 3:0.

U 38. minuti sureta Augsburg je ostao sa igračem manje nakon isključenja Udokhaia.

Ta situacija je pomogla Dortmundu u nastavku utakmice.

Borussija je na prvi gol čekala do 59. minuti kada Haller pogađa za 0:1.

Nakon gola Dortmund je lakše igrao, imao je kontrolu utakmica, a konačan udarac Augsburgu zadali su u 84. minuti.

Na sceni je ponovo bio Haller koji postiže svoj drugi gol za 0:2. Konačnih 0:3 postavlja Brandt u četvrtoj minuti sudijske nadoknade vremena.

U timu Augsburga naš Ermedin Demirović je bio u stratnoj postavio i zaradio je žuti karton.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussiji u posljednjem kolu treba domaći trijumf protivMainza za titulu, dok Augsburg nije još siguran u opstanak i morat će u gostima protiv Borussije Monchengladbach tražiti pozitivan rezultat da bi bio i matematički siguran.

Dosta uzbuđenja u posljednjem kolu Bundeslige naredni vikend.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.