Augsburg "čisti" svlačionicu, šta očekuje Demirovića?
FOTO: EPA

Njemačka ekipa ima turbulentnu sezonu

Augsburg "čisti" svlačionicu, šta očekuje Demirovića?

Haris Zilić

Augsburg ima vrlo turbulentnu sezopnu u Bundesligi. Dva kola prije kraja imaju 34 boda, četiri više od Schalkea koji je na play-out poziciji tako da Augsburg matematički nije siguran, a za vikend igraju meč protiv Borussije Dortmund koja se bori za titulu.

Nakon dortmundske Borussije u posljednjem kolu gostuju Borussiji Monchengladbach koja je u sredini tabele.

Dakle, sezona za Augsburg nije još gotova, a čelnici kluba su evidentno nezadovoljni sezonom na izmaku i spremaju veliki promjene na ljeto.

Klub je potvrdio da se rastaju sa četiri fudbaler i da tu neće biti kraj.

Augsburg će se sigurni zahvaltii Rafalu Gikiewiczu, Andreu Hahnu, Tobiasu Stroblu i Danielu Caligiuriju, to su potvrdili na svojim zvaničnim stranicama.

Oglasi

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović ostaje član Augsburga. Demirović ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Ekipa je prije početka sezone potajno gajile ambicije da završi u prvom dijelu tabele i proba napasti pozicije koje naredne sezone vode u Konferencijsku ligu, ali sve je krenulo težim putem.

Što se tiče Ermedina Demirovića on ove sezone ima odličnu statistiku i jedan je od najboljih fudbalera Augsburga.

Naš reprezentativac je postigao osam golova i upisao četiri asistencije, a neki od pogodaka su bili veoma efektni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Po korisnosti u timu Augsburga ispred Demirovića je samo Berisha sa devet golova i četiri asistencije.

Augsburg bi za vikend mogao osigurati opstanak prije posljednjeg kola ako Schalke na svom teren ne savlada Eintracht iz Frankfurta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi