Plavi na pragu Evrope

Bašić: Nije bitan moj status, bitan je Željo i navijači!

Samir Mlaćo

FK Željezničar je danas upisao tri vrijedna boda protiv Posušja.

Bilo je 3:0, a nakon prvog dijela bilo je 0:0 i Plavi su strahovali.

Svoje viđenje meča dao je Nermin Bašić, šef struke Željezničara.

“Teška utakmica, pogotovo poslije derbija. Nervozno smo ušli u utakmicu, ali opet imali prilika. Kompaktni su gosti, moćni, te su nam uzeli neke prostore koje nismo mislili da će uzeti. Dominirali smo u nastavku, previše smo imali šansi i bojao sam se da nećemo možda zabiti.

Imali smo dva napadača danas, dva ofanzivna vezna, te sam ubijeđen da to možemo sprovesti u djelo. Krenuli smo na sve ili ništa i to daje nadu da možemo i zadnje kolo odigrati dobro. Hvala navijačima, ovo treba doživjeti.

Posušje zaslužuje opstanak, gospodski su klub, pokazali su se i danas sjajno“, rekao je Bašić.

Dao je šansu od prve minute ofanzivcu Hodžiću, te kazao da je vjerovao u njega.

“Na kraju je ispalo ok. Kod mene nema manje bitnih ili ne, znam najbolje kako ko radi na treningu i kako živi pored terena, treninga, itd.,“.

Plavi nastavljaju borbu za Evropu. Preostao je meč sa Slobodom.

“Nije mi drago što je Sloboda u toj situaciji. Živio sam u Tuzli, znam šta je Sloboda. Biće teška utakmica, biće svega, treba biti spreman na sve. Treba se prvo dobro odmoriti, nasmijati se i spremati se za dalje. Ova ekipa je izgubila pet utakmica i ovako se vrati, to pokazuje da imamo karakter. “.

Govorio je i o svom statusu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Moj status nije bitan, bitan je Željo i ovi nevjerovatni navijači. Ne mora se o meni pričati, neka se priča o pobjedi“, dodao je Bašić.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.