Oproštaj Samira Bekrića i velika pobjeda Željezničara, ali Plave čeka drama u posljednjem kolu
Foto: HŠK Posušje

Bitna tri boda

Oproštaj Samira Bekrića i velika pobjeda Željezničara, ali Plave čeka drama u posljednjem kolu

E. Škorić

Pred punim tribinama stadiona Grbavica nogometaši Željezničara ugostili su danas Posušje u 32. kolu Premijer lige, te su na kraju došli do visoke pobjede (3:0) iako su se do finiša mučili i ostali su u trci za Evropu.

Plavi nastavljaju svoju borbu za Evropu, a današnja utakmica bila je jako važna. Ipak, izabranici Nermina Bašića naišli su na kvalitetnog protivnika koji je znao da pruži otpor i da umalo pokvari dan koji će se posebno pamtiti, ponajviše zbog Samira Bekrića.

Jedan od najboljih i najvažnijih igrača u novijoj historiji Željezničara kao kapiten je predvodio tim i odigrao svoju posljednju utakmicu u karijeri, ali će ostati na Grbavici u ulozi sportskog direktora.

Bekrić je počeo utakmicu, ali je zamijenjen vrlo brzo. Prva prilika bila je ona Hodžića u 15. minuti, ali nije najbolje šutirao prema golu gostiju. Domaćin je kontrolisao stvari na terenu, imao 2-3 dobre situacije u prvom dijelu, ali nije uspio pogoditi.

Najbolju šansu imao je Brković za goste, kada je iz slobodnjaka pogodio prečku gola Željezničara, a do kraja je još Jović zaprijetio udarcem iskosa s lijeve strane, no odlazi lopta preko gola.

Prije odlaska na odmor, još je Jašarević probao za domaće, ali ni on nije bio precizan. Bašić već na poluvremenu pravi tri izmjene, pa je bilo jasno da nije bio zadovoljan prvim dijelom i da je želio pobjedu svog tima. Santos je ušao umjesto Hodžića, Galić umjesto Jašarevića i veznjak Armin Hodžić umjesto Beće.

Oglasi

U drugom dijelu Plavi opasjniji, konkretniji, napadaju iz minute u minutu, a i Posušje u par navrata opasno prijeti iz kontranapada.

Santos je probao makazicama u 55. minuti, ali neuspješno, a u 59. minuti Krpić u dobroj šansi, no brani golman Posušaka. Moglo je lako Posušje do vodstva, ali je u 62. minuti Begićev udarac glavom uz dosta muka odbranio Muftić.

Na drugoj strani Mekić je sa oko 25 metara gađao iz prve, ali odlazi to preko gola Posušja. U 65. minuti Santos je imao veliku šansu, ali Kukić je uspio da odbrani, a onda je njegov udarac minut-dva kasnije izblokiran.

Bili su to trenuci opsade gostujućeg gola, dok je Željezničar na krilima sjajnih navijača tražio Evrope vrijedan pogodak. Sijevalo je pred golom gostiju, ali lopta jednostavno danas nije htjela u gol. U 74. minuti Kukić brani udarac Mekića, te pojačava frustraciju i nervozu domaćih igrača i navijača. U 79. minuti nova šansa za domaće, Krpić, ali opet Kukić...

I napokon je Željezničar poveo u 85. minuti. Nakon duge lopte, Armin Hodžić je primio loptu i na kraju postigao pogodak. Reklamirali su gosti da je bilo igranja rukom u prijemu lopte, ali sudija se nije oglašavao. Mogao je ekspresno tim Posušja da se vrati, ali Muftić je odbranio udarac jednog igrača Posušja. U 88. minuti dosuđen je penal, Pavlović je dobio direktan crveni karton, a Štilić siguran sa bijele tačke za 2:0. Do kraja Amoah još zabija za 3:0. Postigli su Plavi još jedan pogodak, ali je poništen zbog ofsajda, čini se neopravdano. 

Oglasi

Velika pobjeda Željezničara koji je sada četvrti sa 50 bodova i za sada ima Evropu u svojim rukama, no slijedi teško gostovanje u Tuzli kod Slobode. Široki, koji gostuje u Trebinju, očekuje poraz Plavih i da pobjedom izbori Evropu. 

Željezničar - Posušje 3:0

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Bekrić, Beganović, Beća, Amoah, Jašarević, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Maglica, Brković, Bešlić, Krišto, Begić, Jović, Roca, Lučić, Dadić, Boban.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Hoce li se BUSITI LOPTE SADA BASICU? Sudzenje jeok, samo kada se KADE U ZELJINU KORIST..
4 4
nakopitam
Prodane duse, ovako bi i drzavu izdali kao sto su izdali ligu i prodali se vici i dodiku za evropu. Ugasili se dabogda!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi