Valenciji velika tri boda

Real izgubio na Mestalli, Vinicius Junior napravio potpuni haos na terenu

Midhat Šljivak

Valencia je u 35. kolu španske La Lige na Mestalli savladala Real Madrid s 1:0 i napravila je ogroman korak ka opstanku jer su Šišmiši sada pet bodova udaljeni od opasne zone. Susret je obilježio i Vinicius Junior koji je potpuno izgubio živce u nadoknadi meča, udario je rivala, dobio crveni karton, ali na tome se nije završio već je došlo do potpunog obračuna s domaćim navijačima i igračima.

Valencia je na Mestalli dočekala Real Madrid i upisala je veliku pobjedu kojom su došli na korak od opstanka u La Ligi. Jedini gol postigao je Diego Lopez u 33. minuti meča.

Jako dobar meč viđen je u duelu starih rivala. Real nije imao previše imperativa, dok su Valenciji tri boda bila neophodna kako bi sačuvali status člana La Lige i nakon danas su na dobrom putu da u tome i uspiju.

Valencia je napala od prve minute. Courtois je uspio nekoliko puta dobro reagovati u prvom poluvremenu, no u 33. minuti meča ni Belgijanac nije mogao ništa napraviti.

Diego Lopez je iskoristio nepažnju Ferlanda Mendyja i postigao je pogodak za veliku radost na ispunjenoj Mestalli i vodstvo Šišmiša od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku smo gledali precrtanu utakmicu kao onu iz prvog poluvremena.

Reeal je tim koji je dominirao terenom. Imao je veći posjed lopte, imali su i gosti određenih šansi, no Valencia bez previše problema čuvala stečeno vodstvo iz prvog poluvremena.

Domaći su preko Diega Lopeza imali šansu da riješe meč i da dođu do drugog gola, Courtois je u formi i spašava ponovo Kraljeve, koji do kraja meča terensku nadmoć ne koriste i domaći tim stiže do pobjede od 1:0.

Velike šanse Real je imao u nadoknadi da dođu do izjednačujućeg gola. Međutim, Giorgi Mamardashvili je fenomenalan golman i spašavao je na čudesan način.

Vinicius Junior se potrudio da bude glavna tema. U 94. minuti je udario protivničkog igrača šamarom, sudija mu je pokazao crveni karton, a on se potrudio da napravi još veći haos.

Aplauzom je nagradio sudiju, pokušao se obračunati s njim, a zatim se uhvatio za međunožje izlazeći s terena i izazvao je bijes domaćih navijača s kojima je zbog vrijeđanja imao sukobe tokom utakmice.

OVDJE pogledajte haos kojeg je izazvao brazilski fudbaler i odluku sudije da ga isključi.

S tri osvojena boda Valencia je napravila ogroman korak ka opstanku. Skočili su na 13. mjesto tabele s ukupno 40 bodova i na tri kola prije kraja pobjegli su pet bodova Valladolidu koji je u zoni ispadanja.

Real Madrid s druge strane više nema za šta igrati i oni će do kraja sezone igrati poprilično nevažne utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.