Real Madrid je napokon našao zamjenu za Benzemu, ima 33 godine

Dovođenje novog napadača

Real Madrid je napokon našao zamjenu za Benzemu, ima 33 godine

Edmir Škorić

Real Madrid već neko vrijeme razmatra mogućnost dovođenja napadača koji će naslijediti Karima Benzemu, a navodno je izbor pao na 33-godišnjaka.

Benzema je imao dosta napornu sezonu i uglavnom francuski napadač nije imao pravu zamjenu na poziciji centralno napadača, zbog čega Kraljevi na ljeto namjeravaju dovesti novu 'devetku'.

Iako se u prvi plan stavljaju zvijezde poput Harryja Kanea, Victora Osimhena ili Dušana Vlahovića, španski Relevo tvrdi da će Benzemu naslijediti dvije godine mlađi Joselu, koji je bio treći strijelac ove sezone u La Ligi.

Joselu je 33-godišnji napadač Espanyola, koji bi trebao da bude mnogo uključeniji u Realove igre naredne sedmice za razliku od, recimo, Mariana Diaza, drugog napadača koji nije ništa pokazao tokom protekle sezone.

Jedan od razloga što bi Real posegao za iskusnim napadačem je i taj što je dogovoren dolazak brazilskog talenta Endricka iz Palmeirasa 2024. godine, pa bi Joselu bio tek kratkoročno rješenje.

Osim toga, to neće biti skupa opcija jer je, unatoč ugovoru do 2025., Espanyol na putu da ispadne iz La Lige. Trenutno zauzimaju pretposljednje mjesto sa četiri boda zaostatka za prvim sigurnim mjestom koje drži Real Valladolid. Ostale su četiri utakmice do kraja sezone.

Oglasi

Što je najvažnije, Joselu ove sezone predstavlja odgovarajuću sportsku razinu. Za katalonski tim je postigao 15 golova. Više od njega imaju samo Karim Benzema (17) i Robert Lewandowski (21).

Zamjena za Benzemu jedna je od najhitnijih potreba Reala tokom ljetnog prijelaznog roka. Francuz je ove sezone propustio čak 13 od 34 utakmice zbog povrede, što se snažno odrazilo na njegov golgeterski učinak i rezultate Kraljeva, koji su ostali bez titule u Španiji i bez Lige prvaka.

Real je za utjehu osvojio Kup kralja, ali navijači i svi u Madridu žele mnogo više od toga, zbog čega će biti ljetnih kupovina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vjeruje se da je Jude Bellingham iz Borussije Dortmund dogovorio transfer u Real i on će svakako biti najveće pojačanje tokom ljeta, dok se spominje i Alphonso Davies iz Bayerna na poziciji beka, ali napadačko rješenje u vidu Joselua dijeli mišljenje Realovih navijača.

Da se njih pita, radije bi vojeli da dovedu igrače poput Osimhena, Vlahovića, Kolo Muanija, Thurama, Vlahovića...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miha123
Bezveze lazete Real dovodi mladje igrace poput Vlahovica,Mbappea,Kolo Muani sta ce im covjek sa 33 da hoce stare igrace vratili bi Ronalda
0 0
Galacticosi
Svasta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi